Ελλάδα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια / «Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά» – Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια / «Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά» – Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα

Πηγή Φωτογραφίας: [367846] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μαζικά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα για δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία – Στην Αθήνα, το ραντεβού στις 12 στα Προπύλαια

Με σύνθημα «ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά» χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες θα δώσουν το παρών στο καθιερωμένο ραντεβού για μία ακόμη Πέμπτη σήμερα (14/3), μετά την ψήφιση στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία του νόμου που ανοίγει τον δρόμο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στη χώρα μας. Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία πραγματοποιούν συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα «βουλιάξουν» για άλλη μια φορά την Αθήνα δίνοντας ραντεβού στις 12 στα Προπύλαια.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι γεμίζουν αυτές τις ημέρες τα αμφιθέατρα, πραγματοποιώντας νέους γύρους συνελεύσεων στις σχολές και στέλνοντας το μήνυμα ότι θα σταθούν απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για περαιτέρω εμπορευματοποίηση των σπουδών τους.

Παράλληλα, σχεδιάζουν νέες μορφές πάλης και δράσεις, όπως κινητοποίηση στα γραφεία της CvC, της εταιρίας που σχεδιάζει το άνοιγμα ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής, αύριο Παρασκευή στις 10:00, καθώς και πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δωρεάν φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών την προσεχή Τρίτη 19/3. «Ο αγώνας μας για σύγχρονες, ποιοτικές  αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται! Το δίκιο θα νικήσει!» διακηρύσσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments