Αθλητισμός

Basketball Champions League: Την πρόκριση πανηγύρισε ο Προμηθέας απέναντι στην ΑΕΚ

Basketball Champions League: Την πρόκριση πανηγύρισε ο Προμηθέας απέναντι στην ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [368167] BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ//EUROKINISSI

Την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης πανηγύρισε ο Προμηθέας, μετά τη νίκη του 79-67 επί της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, σ’ ένα επεισοδιακό ματς με διακοπή, ξύλο στο παρκέ και επεισόδια.

Ο Προμηθέας ολοκλήρωσε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Basketball Champions League, αφού επικράτησε για τέταρτη φορά, τη φετινή σεζόν, της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια 79-67. Ωστόσο, το ματς στιγματίστηκε από το ξύλο μεταξύ των παικτών στο παρκέ, αλλά και επεισόδια στην εξέδρα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Αχαιούς ήταν ο Χάντερ Χέιλ, που σημείωσε 29 πόντους, σημειώνοντας πόντους σε κρίσιμα σημεία, ενώ double double έκανε ο Χάιμε Ετσενίκε με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε πρώτο σκόρερ τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 15 πόντους, δύο περισσότερους από τον Δημήτρη Αγραβάνη, τη στιγμή που ο Τζόρνταν ΜακΡέι είχε 10 πόντους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

Εντάσεις και διακοπή

Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, προκλήθηκε ένταση στο παρκέ του κλειστού των Άνω Λιοσίων, όταν ο Χάιμε Ετσενίκε έριξε αγκωνιά στον Γιάννη Κουζέλογλου στην προσπάθειά του να προστατεύσει τη μπάλα. Ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο, αλλά έπειτα από λίγο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ωστόσο, 7:10 πριν την ολοκλήρωση του ματς, ο Δημήτρης Αγραβάνης έριξε γροθιά στον Λίνο Χρυσικόπουλο και χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Όμως, κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ αντέδρασαν και πέταξαν αντικείμενα στον πάγκο των Αχαιών, οι οποίοι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Έπειτα από λίγη ώρα, οι Πατρινοί επέστρεψαν στο παρκέ και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα να παίρνει μια μεγάλη νίκη που τον φέρνει στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 29-31, 46-55, 67-79.

ΑΕΚ (Ηλίας Ζούρος): Αγραβάνης 13 (1), Χόλινς 2, Νάιτ 4, Κουζμίνσκας 15 (1), Ραντλ 4, Χατζηδάκης 4, Χολ 3 (1), Καράμπελας 3 (1), Κουζέλογλου 5, ΜακΡέι 10, Νετζήπογλου 4.

Προμηθέας (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Κάουαν 5, Ετσενίκε 14, Χέιλ 29 (3), Κόνιαρης 8 (1), Ρέινολντς 3 (1), Μπαζίνας, Χρυσικόπουλος 9 (1), Κόφι 6, Πάπας, Στίβενς 3.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments