Πολιτική

Μακρή: Τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών σχολικής βίας

Μακρή: Τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών σχολικής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Για τα δημόσια πανεπιστήμια και τα παραρτήματα, τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά των ξένων πανεπιστημίων και σε ότι αφορά για το bullying, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων

Για τα δημόσια πανεπιστήμια και τα παραρτήματα, τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά των ξένων πανεπιστημίων και σε ότι αφορά για το bullying, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων

Για τα δημόσια πανεπιστήμια και τα παραρτήματα, τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά των ξένων πανεπιστημίων και σε ότι αφορά για το bullying, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, « δεν χρειάζονται απαραίτητα νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Μπορεί να είναι και με εγκυκλίους ή με άλλη μορφή, αλλά πάντως είναι παρεμβάσεις».

Ερωτηθείς σχετικά τι είναι αυτό που θα αλλάξει στα σχολεία, όσον αφορά την αντιμετώπιση του bullying είπε:

«σε ό,τι αφορά το bullying, θα λειτουργήσει στο τέλος περίπου του μήνα, μια πλατφόρμα στην οποία θα υπάρχει περιθώριο οι μαθητές του Γυμνασίου και μεγαλύτεροι ή οι γονείς και κηδεμόνες, επώνυμα να μπουν να καταγράψουν καταγγελίες και περιστατικά με πεδίο που θα υπάρχει εύκολο στη χρήση, αυτή η πλατφόρμα και με πεδίο που θα υπάρχει για να γράψουν τυχόν πρόσθετες ενημερώσεις και στοιχεία που θα θέλουν.

Θα υπάρχει αρμόδιος εκπαιδευτικός και ο διευθυντής που θα επιληφθούν του θέματος ή αν το θέμα είναι πιο σοβαρό θα υπάρχει και τετραμελής επιτροπή αλλά και αυστηρό και συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια, ώστε οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να μην παρεκκλίνουν και να μην αδικήσουν και δεν προστατεύσουν όπως πρέπει κάποιο παιδί.

Προστασία για το παιδί θύμα αλλά και για το παιδί θύτη γιατί και το παιδί θύτης έχει ανάγκη από προστασία σε αυτή την τρυφερή ηλικία, ακόμα και για τα παιδιά θεατές. Αναφορικά τώρα με την πρόσβαση σε αυτή την πλατφόρμα, τα παιδιά θα μπαίνουν σε αυτή την πλατφόρμα με τους κωδικούς του myschool και οι γονείς και οι κηδεμόνες με τους κωδικούς του taxisnet».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments