Πολιτική

Αναταράξεις στο προοδευτικό μέτωπο – Αποκαλύψεις για προσυνεννόηση

Αναταράξεις στο προοδευτικό μέτωπο – Αποκαλύψεις για προσυνεννόηση

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αποκαλύψεις για υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Οξείες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε κατά της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Παππάς ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

«Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» είπε ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα στην πρόταση δυσπιστίας.

Η αποκάλυψη υπόγειων διεργασιών μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων προκάλεσε την οξεία αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έκανε λόγο για «φαντασιώσεις», λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του πρώην Υπουργού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις.

Σε υψηλούς τόνους κατά των λεγομένων του Νίκου Παππά κυμάνθηκαν και πηγές προσκείμενες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς

Ειδικότερα, «δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας» μετέδιδαν τις πρώτες, πρωινές ώρες πηγές της Νέας Αριστεράς, συμπληρώνοντας πως «ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments