Διεθνή

Kύπρος: Στη σκιά της τραγωδίας η επίσκεψη Μέτσολα

Kύπρος: Στη σκιά της τραγωδίας η επίσκεψη Μέτσολα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την ίδια ώρα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας επίσης από το συντονιστικό κέντρο στην Λάρνακα, χαρακτήρισε πολύ θλιβερή την σημερινή μέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην ΜΚΟ, ζητώντας παράλληλα άμεση και πλήρη έρευνα για το συμβάν.

Στην Κύπρο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Στο επίκεντρο της επίσκεψης η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στην βαριά σκιά του θανάτου επτά εθελοντών της οργάνωσης World Central Kitchen στην περιοχή Deir al-Balah της Γάζας, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα επισκέφθηκε σήμερα το Λιμάνι Λάρνακας στην Κύπρο για επιθεώρηση των εγκαταστάσεων που λειτουργούν ως επιχειρησιακό κέντρο για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Λωρίδα της Γάζας. Μιλώντας μετά την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων η κ. Μέτσολα καταδίκασε το τραγικό συμβάν και ζήτησε μια γρήγορη διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού. Την ίδια ώρα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας επίσης από το συντονιστικό κέντρο στην Λάρνακα, χαρακτήρισε πολύ θλιβερή την σημερινή μέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην ΜΚΟ, ζητώντας παράλληλα άμεση και πλήρη έρευνα για το συμβάν.

Δεν παγώνει η Αμάλθεια

Ο Χριστοδουλίδης ερωτήθηκε και για την ανακοίνωση της ΜΚΟ World Central Kitchen σύμφωνα με την οποία η δραστηριοποίηση της στην Γάζα θα παγώσει προσωρινά. Ο Κύπριος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η “Αμάλθεια” θα συνεχιστεί κανονικά, σημειώνοντας πως η Κύπρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις επαφές του με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κατασκευή προσωρινού λιμανιού στην Γάζα, η οποίαθα αυξήσει την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Λάρνακα προς τη Γάζα.Σημειώνεται ότι τρία συνολικά πλοία κατέπλευσαν χθες στην Γάζα μεταφέροντας 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην βοήθεια περιλαμβάνονται υλικά για ετοιμασία ενός εκατομμυρίου γευμάτων αλλά και είδη έτοιμα προς κατανάλωση, όπως ρύζι, αλεύρι και ζυμαρικά.

Πηγή: Deutsche Welle

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments