Πολιτική

Κεραμέως: “55.000 εγγραφές από 106 χώρες της υφηλίου για την επιστολική ψήφο”

Κεραμέως: “55.000 εγγραφές από 106 χώρες της υφηλίου για την επιστολική ψήφο”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//“Είμαστε σε μια διαδικασία ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ζούνε στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα για την επιστολική ψήφο. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί περίπου 55.000 άνθρωποι από 106 διαφορετικές χώρες της υφηλίου” τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

“Μιλάμε για μια πολύ σημαντική ανταπόκριση που δείχνει ότι πλέον καλύπτεται μια συγκεκριμένη ανάγκη των Ελλήνων πολιτών”, συμπλήρωσε για την επιστολική ψήφο.

“Είμαστε σε μια διαδικασία ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ζούνε στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα για την επιστολική ψήφο. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί περίπου 55.000 άνθρωποι από 106 διαφορετικές χώρες της υφηλίου” τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

“Μιλάμε για μια πολύ σημαντική ανταπόκριση που δείχνει ότι πλέον καλύπτεται μια συγκεκριμένη ανάγκη των Ελλήνων πολιτών”, συμπλήρωσε για την επιστολική ψήφο.

Σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο για τη διαρροή των emails, σημείωσε ότι έχει τελειώσει η έρευνα στο ΥΠΕΣ και συντάσσεται το πόρισμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων διοικητών νοσοκομείων, επισημαίνοντας τη μαζική συμμετοχή και τον προγραμματισμό για την έναρξη των τοποθετήσεων. Όπως σημείωσε, για 173 θέσεις συμμετείχαν 1.100 άτομα και μέσα στους επόμενους μήνες γίνουν οι πρώτες τοποθετήσεις διοικητών.

Τέλος, σχολίασε την πρόσφατη γυναικοκτονία, εκφράζοντας τη σοκαριστική και εξοργιστική φύση του περιστατικού και υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και του σεβασμού στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξαναδούμε, ωστόσο ήδη 270 περιπτώσεις με panic button έχουν αντιμετωπιστεί, σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Είμαστε σε μια διαδικασία ενημέρωσης Ελλήνων πολιτών που ζούνε στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα για τη νέα δυνατότητα που υπάρχει. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί περίπου 55 χιλιάδες άνθρωποι από 106 διαφορετικές χώρες της υφηλίου. Χώρες όπως το Κονγκό, Καμερούν, Γκάνα, Αγκόλα, Καζακστάν, Ιράκ, Ισημερινός, Κούβα, Κόσοβο, Τυνησία, Κένυα, Τανζανία, Φιλιππίνες.

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η επιστολική ψήφος και έναν Έλληνα πολίτη να ικανοποιήσει, να τον διευκολύνει είναι ένα τεράστιο κέρδος αλλά εδώ δεν μιλάμε για έναν μιλάμε για ένα νούμερο το οποίο έχει ξεπεράσει το 1% του εκλογικού σώματος που ψήφισε πέρυσι. Δηλαδή μιλάμε για μια πολύ σημαντική ανταπόκριση που δείχνει ότι πλέον καλύπτεται μια συγκεκριμένη ανάγκη των Ελλήνων πολιτών.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κασσελάκη για την επιστολική ψήφο

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Χθες άκουσα με πολύ ενδιαφέρον αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης, είπε «καλή η επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές αλλά είναι πρόβλημα που δεν ισχύει στις εθνικές». Θέλω να του θυμίσω ότι το κόμμα του καταψήφισε την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, καταψήφισε και την πρόταση να επεκταθεί η επιστολική ψήφος στις εθνικές εκλογές. Έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ότι μετά τις ευρωεκλογές θα εισηγηθούμε εκ νέου ως κυβέρνηση και θα εισηγηθούμε να επεκταθεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές για Έλληνες που είναι στο εξωτερικό.

Ερωτηθείσα για τον εσωτερικό έλεγχο για τη διαρροή των emails

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Η μονάδα εσωτερικού ελέγχου είναι στη φάση τώρα ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων και προχωρεί στη σύνταξη πορίσματος. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι πλήρης και ενδελεχής ο έλεγχος, έχει προχωρήσει γρήγορα, θα περιμένουμε τα πορίσματα του ελέγχου.

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Έχουμε ζητήσει από τον εσωτερικό έλεγχο να δει συνολικά την επάρκεια της ασφάλειας όλων των διαδικασιών και θα περιμένουμε τα πορίσματα και συστάσεις για πως μπορεί να ενισχυθεί έτι περαιτέρω το σύστημα.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των υποψηφίων διοικητών νοσοκομείων

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Έγινε το τεστ δεξιοτήτων λίγους μόνο μήνες μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Μιλάμε για όλους τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Είναι 173 θέσεις, πάνω από 1.100 οι συμμετέχοντες, ποσοστό συμμετοχής 94%. Θα προκριθούν οι 15 πρώτοι για κάθε θέση. Πιστεύω ότι οι πρώτες τοποθετήσεις των Υπεραχων θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους αμέσους μήνες.

Αναφερόμενη στη νέα γυναικοκτονία

Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Μιλάμε για ένα περιστατικό το οποίο μας εχει συγκλονίσει όλους και ταυτόχρονα εξοργίσει όλους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές αλλά δεν υπάρχει και αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα στην κατεύθυνση αυτή και κυρίως στην κατεύθυνση της πρόληψης και το να εμφυσήσουμε συνολικά από την πιο μικρή ηλικία πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στον άλλο. Έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες μένουν να γίνουν πολλά. Υπάρχουν πλέον ήδη σε λειτουργία 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, ετοιμάζονται και άλλα 45. Έχουμε το panic button το οποίο το έχουν εγκαταστήσει πάνω από 1.300 γυναίκες και έχει γίνει χρήση σε 270 περιπτώσεις άρα σε 270 περιπτώσεις γυναίκες προστατεύτηκαν με τη χρήση του panic button. Υπάρχει η γραμμή SOS 15900 που περίπου 6.000 γυναίκες την έχουν καλέσει αυτή τη γραμμή.

@n_kerameus Ο πρώτος διαγωνισμός για τη στελέχωση των διοικήσεων δημοσίων φορέων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας για ενίσχυση της αξιοκρατίας και τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού δημοσίου, ενός πιο σύγχρονου δημόσιου. #ypesgr #giatonpoliti #fyp ♬ original sound – Niki Kerameus

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments