Ελλάδα

Κρήτη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Μήνυμα 112 για εκκενώσεις 4 οικισμών [vid]

Κρήτη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Μήνυμα 112 για εκκενώσεις 4 οικισμών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: arcadiaportal.gr/ eurokinissi//Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα, στην περιοχή της Ιεράπετρας στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην θέση Μαύρος Κόλυμπος.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά σε δασική έκταση στο Λασίθι - Ταυτόχρονες εστίες και σε Μάλες και Αμμουδάρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα, στην περιοχή της Ιεράπετρας στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην θέση Μαύρος Κόλυμπος.

Πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει από όλη την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, από το Ηράκλειο και όχι μόνο, δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται ότι πλησιάζει οικισμούς και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η εκκένωσή τους. Στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν πριν από λίγο και εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα από το 112, για την εκκένωση τριών οικισμών.

Το μήνυμα του 112 έγραφε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments