Πολιτική

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και ο στόχος της μεγάλης ανατροπής

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και ο στόχος της μεγάλης ανατροπής

Πηγή Φωτογραφίας: [365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Στόχος μας είναι η μεγάλη ανατροπή", δήλωσε χθες από την Κρήτη ο Στ. Κασσελάκης

Η μεγάλη ανατροπή είναι ο κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκης και ισοδυναμεί με σημαντική μείωση της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία. Η δεύτερη θέση σε δημοσκοπήσεις και εκλογές δεν είναι πλέον προς διαπραγμάτευση και στην Κουμουνδούρου έχουν στρέψει την προσοχή τους στη μάχη για τις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα “σκαλοπάτι”, ή απλώς μια μάχη, για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο που έπαιζε από το 2012 ως ισχυρός δεύτερος πόλος της κυβέρνησης. Όμως ο δρόμος από τη θεωρία στην πράξη είναι μακρύς. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα ανακοινωθούν 203 υποψήφιοι για τις επαναληπτικές εκλογές στη Νέα Ιωνία, το Περιστέρι και τη Νέα Σμύρνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε χθες στο Ράδιο Κρήτη: «Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή. Στόχος είναι να καταλάβουν όλοι ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές η Ν.Δ. θα πέσει, θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πάμε να κερδίσουμε. Δεν πάμε να παριστάνουμε μια δεύτερη θέση με διαφορά κλπ. Πραγματικά πιστεύω ότι όλα τα σενάρια είναι εφικτά».

Στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς «ταμείο» από τα μηνύματα που παίρνουν από τον κόσμο και από το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο μετά τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Στη Κρήτη, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποτυπώθηκε ένα δυναμικό ρεύμα στήριξης από την κοινωνία. Τόσο από τις αυθόρμητες θερμές αντιδράσεις των πολιτών σε κάθε επίσκεψη ή βόλτα του προέδρου όσο και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων με τους οποίους έγιναν συναντήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε από την περασμένη Πέμπτη σε όλα τα νοσοκομεία  του νησιού προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι η δημόσια υγεία αποτελεί κομβική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Η προεκλογική περιοδεία του κόμματος για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου ξεκίνησε από ένα πρώην «κάστρο» με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει ότι «η Κρήτη θα μιλήσει δυνατά και θα πει ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική δημοκρατική ανατροπή».

Σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, τα στελέχη εκτίμησαν πως η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτικά δεινή θέση. Γι’ αυτό, υποστηρίζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα των εθνικών εκλογών στην τελετή λήξης του γαλάζιου συνεδρίου. Θεωρούν ότι θέματα όπως η ακρίβεια, η ασφάλεια, οι υποκλοπές και το ατύχημα στα Τέμπη έχουν φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κατσελάκης ακολουθεί μια διαφορετική τακτική που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Τηρεί μια τιμωρητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να κερδίσει όσους είτε απείχαν πέρυσι είτε επέλεξαν άλλα αντισυστημικά κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμη και την ακροδεξιά. Παράλληλα, ελπίζει ότι κάποιοι από τους “άστεγους” πρώην ψηφοφόρους θα επιστρέψουν στη βάση τους, έστω και την τελευταία στιγμή. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το “ταβάνι” αυτού του εγχειρήματος, αλλά φαίνεται να “βγαίνει” αυτές τις μέρες.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA, που δημοσιεύτηκε χθες, δείχνει ότι το 12,3% προτίθεται να ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ισχυρό (25,6%). Όσον αφορά την αναμενόμενη συμμετοχή, η κυβερνητική παράταξη αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 29-33%, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 14-16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 12-14%, το ΚΚΕ μεταξύ 8-10%, η Ελληνική Λύση μεταξύ 9-11%, οι Σπαρτιάτες μεταξύ 2-4% και η Νίκη μεταξύ 3-5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3-5% και η Νέα Αριστερά με 2-3,4%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments