Nέα της αγοράς

Morgan Stanley: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών

Morgan Stanley: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών

Πηγή Φωτογραφίας: The MacArthur Group at Morgan Stanley/ advisor.morganstanley.com

Oι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 4,8% αργά το απόγευμα στα 87,17 δολάρια

H Morgan Stanley διερευνάται από πολλές ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC) και άλλα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών εμπλέκονται, ανέφερε η έκθεση. Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 4,8% αργά το απόγευμα στα 87,17 δολάρια.

Οι ρυθμιστικές αρχές αξιολογούν εάν η τράπεζα έχει διερευνήσει επαρκώς την ταυτότητα των υποψήφιων πελατών, τις πηγές του πλούτου τους και τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί την οικονομική τους δραστηριότητα, ανέφερε η έκθεση.

Ορισμένες από τις έρευνες επικεντρώνονται επίσης σε διεθνείς πDελάτες, πρόσθεσε η έκθεση.

Η Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι της SEC, της OCC και του υπουργείου Οικονομικών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Η μονάδα διαχείρισης περιουσίας της Morgan Stanley απευθύνεται σε άτομα υψηλής καθαρής αξίας και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους υπηρεσίες μεσιτείας, θεματοφυλακής, επενδυτικών συμβουλών και χρηματοοικονομικού σχεδιασμού.

Η επιχείρηση πλούτου παράγει σταθερότερο εισόδημα σε σύγκριση με την επενδυτική τραπεζική, η οποία συνδέεται στενά με τους οικονομικούς κύκλους. Τα έσοδα από τη διαχείριση πλούτου βοήθησαν τη Morgan Stanley να επεκτείνει την κεφαλαιοποίησή της πέρα από την ανταγωνίστριά της Goldman Sachs.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments