Διεθνή

Τα πυρηνικά του Ιράν ανησυχούν την παγκόσμια κοινότητα

Τα πυρηνικά του Ιράν ανησυχούν την παγκόσμια κοινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Ο Νετανιάχου θα ήθελε, ιδεατά, να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις των Ιρανών.

Η μοίρα της Μέσης Ανατολής κρέμεται από μια κλωστή. Το Ισραήλ σκέφτεται τα επόμενα βήματά του, μετά την επίθεση που δέχτηκε από το Ιράν.

Αυτή η εξέλιξη ανησυχεί τους πάντες. Και αυτό γιατί, εκτός από την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, υπάρχει και μια άλλη κατάσταση που φοβάται όλος ο πλανήτης.

Αυτή δεν είναι άλλη από τα πυρηνικά όπλα.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Μπάιντεν όσο και η ιρανική πλευρά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ιδεατό για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ωστόσο, είναι πιθανό ο ίδιος ο Νετανιάχου ή τα ισραηλινά γεράκια να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν αυτή τη φιλοδοξία.

Το NBC News ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ότι αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης “ανησυχούν ότι το Ισραήλ θα κάνει κάτι γρήγορα ως απάντηση σε μια ιρανική επίθεση χωρίς να σκεφτεί τις μετέπειτα επιπτώσεις”.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε κατ’ ιδίαν την ανησυχία του ότι ο Νετανιάχου “προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ σε μια πιο σοβαρή σύγκρουση”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, το Ισραήλ διαθέτει σήμερα 80 πυρηνικές βόμβες, ενώ το Ιράν δεν διαθέτει επισήμως καμία. Είναι σαφές ότι οι ατομικές βόμβες είναι αυτές που επιτρέπουν στο Ισραήλ να νικήσει το Ιράν σε πόλεμο.

Νετανιάχου: Μαζί θα κερδίσουμε

Ένα σύντομο μήνυμα ανήρτησε στο Χ το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την επίθεση του Ιράν στη χώρα του.

«Αναχαιτίσαμε, απωθήσαμε, μαζί θα κερδίσουμε» έγραψε στο μήνυμά του ο κ. Νετανιάχου αναφερόμενος τόσο στην αποτελεσματική αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν με περισσότερους από 300 drone και πυραύλους όσο και στην προοπτική της απάντησης του Τελ Αβίβ.

Τα πρώτα λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης του Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε απευθύνει διάγγελμα στον ισραηλινό λαό λέγοντας «Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, ο IDF είναι ισχυρός, ο λαός του Ισραήλ είναι ισχυρός».

«Μαζί θα σταθούμε και με τη βοήθεια του Θεού – μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας» είχε αναφέρει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων εναντίον του Ισραήλ.

Χαμάς: Φυσικό δικαίωμα του Ιράν

Την πλήρη στήριξή της στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δηλώνει η Χαμάς, κάνοντας λόγο για «ένα φυσικό δικαίωμα και μια οφειλόμενη απάντηση» για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Συρία την 1η Απριλίου.

«Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από το Ιράν κατά της σιωνιστικής οντότητας είναι ένα φυσικό δικαίωμα και μια οφειλόμενη απάντηση στο έγκλημα της στοχοποίησης του προξενείου στη Δαμασκό», ανέφερε η Χαμάς σε ανάρτηση στο Telegram.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση δήλωσε ότι επιβεβαιώνει «το φυσικό δικαίωμα» των χωρών και των λαών της περιοχής να αμυνθούν «απέναντι στις σιωνιστικές επιθέσεις» αναφερόμενη στο Ισραήλ.

«Καλούμε το αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και τις δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην “Πλημμύρα της Αλ Ακσά” (σ.σ. η ονομασία της επιχείρησης της Χαμάς για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου)», πρόσθεσε η οργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments