Πολιτική

ΝΔ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου με το βλέμμα στα δεξιά

ΝΔ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου με το βλέμμα στα δεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Στο τραπέζι και το όνομα του γιου του Φρέντι Μπελέρη.

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ονόματα που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 32 υποψήφιοι και απομένουν άλλοι 10, ενώ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προϊδεάζουν για προσωπικότητες που θα σηματοδοτούν την ανανέωση και τη διεύρυνση.

Έως τη τελευταία ώρα, γίνονται συσκέψεις αλλά και κρούσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα φιγουράρουν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που πλέον έχουν λάβει διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνο που είχαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά το νέο μέτωπο που ξέσπασε με την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ επιδεινώνοντας την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

το ενδιαφέρον του Μαξίμου και της Πειραιώς να στρέφεται κατά βάση στις επιλογές εκείνες που έχουν εκ προοιμίου τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο λεγόμενο δεξιό κοινό και να αναχαιτίσουν τις διαρροές οι οποίες καταγράφονται στο σύνολο των μετρήσεων, κυρίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και δευτερευόντως σε άλλους αντίστοιχους σχηματισμούς.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εικόνα των δημοσκοπήσεων, οι απευθείας μετακινήσεις δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που καλούνται να ξεπεράσουν οι «γαλάζιοι» επιτελείς στον δρόμο προς την κάλπη, καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο δεν αποτυπώνεται τόσο χαρακτηριστικά σε κανένα άλλο μέτωπο. Ούτε σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε φυσικά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτή τη συγκυρία η Ν.Δ. εμφανίζεται σταθερή στον λεγόμενο κεντρώο χώρο. Στον αντίποδα, και ιδιαιτέρως στη Μακεδονία και τη Θράκη, η Ελληνική Λύση δείχνει άκρως σταθερή δυναμική, ενώ σε κάποιες κρίσιμες περιοχές το ποσοστό της φθάνει μέχρι το 20%.

Η περίπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Η ανάγκη επιτυχίας του εγχειρήματος έθεσε το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο Φρέντι Μπελέρης, εκλεγμένος και φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών, τον κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και την κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, φαίνεται ότι λειτούργησαν αποτρεπτικά από την αρχή, με φόντο τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης στο διπλωματικό πεδίο.

Αντίθετα, η πρόταση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην στενό συνεργάτη του Μαξίμου Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος αποτελεί εδώ και καιρό τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της κυβέρνησης και της οικογένειας Μπελέρη και στηρίζει ένθερμα την εν λόγω υποψηφιότητα.

Εναλλακτικά, παραμένει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, κάτι που πολλοί θεωρούν ως πιο ανώδυνη λύση και πιθανότατα με παρόμοιο αποτέλεσμα και με παρόμοια δυναμική. Από εκεί και πέρα, η τελική απόφαση ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επισημαίνουν συνομιλητές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι θεωρείται πιθανή η περίπτωση και του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην καραμανλική πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος και είναι γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά, πατριωτικά θέματα.

Εξετάζεται επίσης η περίπτωση της δημοσιογράφου κ. Ελεονόρας Μελέτη,  με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σχετική κρούση έχει γίνει και αναμένεται η απάντησή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments