Οδηγός

Αργότερα και με λιγότερα στη σύνταξη – Στα 72,5 το όριο ηλικίας για τους σημερινούς εφήβους

Αργότερα και με λιγότερα στη σύνταξη – Στα 72,5 το όριο ηλικίας για τους σημερινούς εφήβους

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το ασφαλιστικό. Οι σημερινοί έφηβοι, που αναμένεται να μπουν στην αγορά εργασίας μέχρι το 2030, θα χρειαστεί να δουλέψουν μέχρι τα 72,5 έτη για να βγουν στη σύνταξη και με λιγότερα στην τσέπη.

Τι προβλέπει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το ασφαλιστικό. Οι σημερινοί έφηβοι, που αναμένεται να μπουν στην αγορά εργασίας μέχρι το 2030, θα χρειαστεί να δουλέψουν μέχρι τα 72,5 έτη για να βγουν στη σύνταξη και με λιγότερα στην τσέπη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δημογραφικό και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το γενικό όριο ηλικίας από 67 έτη το 2022 θα φτάσει στα 68,5 έτη το 2030 και τα 72,5 έτη το 2070.

«Καμπανάκι» χτυπά και για τη χώρα μας, καθώς το όριο ηλικίας -για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης- θα πρέπει να ανέβει στα 67,5.

Η ίδια έκθεση περιλαμβάνει και πρόβλεψη για τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος αναμένεται να συρρικνωθεί στα 7.777 εκ. το 2070.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments