Διεθνή

Διαψεύδει η Γερμανία πως ο Νετανιάχου είπε: «Εμείς δεν κατασκευάζουμε την πραγματικότητα, όπως οι Ναζί»

Διαψεύδει η Γερμανία πως ο Νετανιάχου είπε: «Εμείς δεν κατασκευάζουμε την πραγματικότητα, όπως οι Ναζί»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 13, η συνάντηση ήταν «δύσκολη», καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από αγορές γεμάτες τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, με την κυρία Μπέρμποκ να του επισημαίνει ότι οι άνθρωποι στην παραλιακή περιοχή υποφέρουν από πείνα, κάτι που φέρεται να διέψευσε ο κ. Νετανιάχου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών του συνέστησε μάλιστα να μην δείχνει τις φωτογραφίες, διότι, όπως είπε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με την Μπέρμποκ υπήρξε μεγάλη ένταση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού Channel 13

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 13, η συνάντηση ήταν «δύσκολη», καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από αγορές γεμάτες τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, με την κυρία Μπέρμποκ να του επισημαίνει ότι οι άνθρωποι στην παραλιακή περιοχή υποφέρουν από πείνα, κάτι που φέρεται να διέψευσε ο κ. Νετανιάχου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών του συνέστησε μάλιστα να μην δείχνει τις φωτογραφίες, διότι, όπως είπε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Channel 13, απάντησε σε έντονο ύφος ότι οι εικόνες είναι αληθινές και ότι το Ισραήλ δεν δείχνει μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, όπως έκαναν οι Ναζί το 1942, όταν κινηματογραφικό συνεργείο είχε γυρίσει προπαγανδιστική ταινία με στημένες σκηνές από την καθημερινή ζωή σε γκέτο της Βαρσοβίας. Η κυρία Μπέρμποκ επανήλθε, ρωτώντας εάν οι γιατροί από την Λωρίδα της Γάζας και τα διεθνή ΜΜΕ λένε ψέματα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «δεν υπήρξε διαμάχη» μεταξύ της Αναλένα Μπέρμποκ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ότι το σχετικό ρεπορτάζ είναι «ψευδές» και «παραπλανητικό». Το ίδιο έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» και ο πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments