Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Πότε “εκπνέει” η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

Επιστολική ψήφος: Πότε “εκπνέει” η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Στις 29 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr με τους κωδικούς taxis ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν και χρήση του διαβατηρίου τους.

"Όποιος πολίτης είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιστολική ψήφο" διευκρίνισε η υπουργός Εσωτερικών

Στις 29 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr με τους κωδικούς taxis ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν και χρήση του διαβατηρίου τους.

«Όποιος πολίτης είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιστολική ψήφο ενώ εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι εκλογείς εντός Ελλάδας μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στο εξωτερικό στα κατά τόπους προξενεία», διευκρίνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Η διαδικασία

Ο πολίτης δηλώνει πού θα βρίσκεται τον Μάιο και σε ποια διεύθυνση θα λάβει την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών, το συμπληρώνει και τον αποστέλλει πίσω συστημένο με κούριερ.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην ημερομηνία αποστολής καθώς ο σχετικός φάκελος πρέπει να έχει παραληφθεί έως Σάββατο 8 Ιουνίου, παραμονή των Ευρωεκλογών, διαφορετικά η αίτηση θεωρείται άκυρη.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας σηματοδοτεί την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της επιστολικής ψήφου ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις Ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments