Πολιτική

Σε δημοσκοπική μέγγενη ΠΑΣΟΚ και Ν. Ανδρουλάκης

Σε δημοσκοπική μέγγενη ΠΑΣΟΚ και Ν. Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τόνωση της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια.

Επαναπροσδιορίζει την τακτική του το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη που βλέπει τα δημοσκοπικά στοιχεία να λειτουργούν πλέον σαν μέγγενη, αποτυπώνοντας ότι δεν έχει αποκτήσει καν την προεκλογική δυναμική ενός κόμματος που διεκδικεί για τον εαυτό του έστω αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Ο ρόλος της αυτοπροβολής του ΠΑΣΟΚ ως… εν αναμονή δεύτερης πολιτικής δύναμης έχει υποβαθμιστεί αλλά δεν έχει χαθεί.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη μία πλευρά, και τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου και τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, από την άλλη. Έτσι, η ουσιαστική στόχευση για την προσέλκυση ψηφοφόρων δεν περιορίζεται πάντα στο να βγει στα κανάλια.

Χωρίς να εγκαταλείψει το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, δίνει βαρύτητα στην περιφέρεια. της περιφέρειας (μετά την Πρέβεζα και τη Δυτική Ελλάδα, έπονται του Αιγαίου και την Κρήτη).

Όπως φάνηκε ήδη στις εθνικές εκλογές, οι αστικές περιοχές – 4η σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, πλην της ανατολικής, όπως και στη Θεσσαλονίκη – δεν είναι το ατού του ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν έχει βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο ως υποψήφιους ευρωβουλευτές δέκα εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενους, τι κι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εκλεγεί εκεί βουλευτής… Το παλεύει στην Αττική και την καρδιά του βορρά, αλλά δημοσκοπικά διολισθαίνει.

Αντίθετα, στην περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά επιτυγχάνει καλά εκλογικά αποτελέσματα. Ο Ν. Ανδρουλάκης προσπαθεί, λοιπόν, να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τα ποσοστά του στην περιφέρεια, ώστε να αντιστρέψει την προεκλογική του κινητικότητα και να εξισορροπήσει τη στασιμότητα στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, ο Ν. Ανδρουλάκης προσπαθεί να αναδείξει το θέμα του κράτους δικαίου με έντονες κατηγορίες για αλαζονεία και ολιγωρία κατά του πρωθυπουργού, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα όπως οι υποκλοπές, ο δικαστικός χάρτης και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να καλλιεργήσει την ελπίδα για πολιτική αλλαγή. Παράλληλα, δεν κουράζεται να επενδύει στο προφίλ της  σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής δύναμης, περιμένοντας να το εκτιμήσει η κοινή γνώμη.

Πάντως, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν χάνει την ευκαιρία να σταθεί δίπλα ή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον περιορίζεται πολιτικά περισσότερο στην κορυφή της Κουμουνδούρου, μετά την αρνητική κριτική για βανδαλισμούς που επιχείρησε με επώνυμους και άλλους. Επίσης, θέτει ως προτεραιότητα την πολιτική αντιφασιστική δράση και έχει σκληρά λόγια για την ακροδεξιά και τα κόμματα που “κλείνουν το μάτι” στην ψήφο που προέρχεται από την άκρα δεξιά του κομματικού συστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments