Πολιτική

Ζαχαράκη: Ακλόνητη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Ζαχαράκη: Ακλόνητη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Ακλόνητη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει. Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο παραγωγικό μοντέλο, στην οργάνωση του Κράτους, στην Υγεία και στην Παιδεία», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη την Τρίτη (21/05), στο πλαίσιο περιοδείας σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

«Όλα εκείνα που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις ανισότητες και να μεγαλώσουμε την περίμετρο κοινωνικής φροντίδας για τους ευάλωτους, τις οικογένειες, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα παιδιά».

«Ακλόνητη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει. Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο παραγωγικό μοντέλο, στην οργάνωση του Κράτους, στην Υγεία και στην Παιδεία», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη την Τρίτη (21/05), στο πλαίσιο περιοδείας σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

«Όλα εκείνα που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις ανισότητες και να μεγαλώσουμε την περίμετρο κοινωνικής φροντίδας για τους ευάλωτους, τις οικογένειες, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα παιδιά».

Όπως τόνισε η Σ. Ζαχαράκη: «Ζούμε σε μια εποχή αλληλοδιαδεχόμενων κρίσεων που γεννούν ανασφάλεια, φόβο, αγωνία σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Η διαφύλαξη της σταθερότητας την οποία έχουμε πετύχει με πολλούς κόπους είναι το ζητούμενο. Ο λαϊκισμός είναι δύσκολος αντίπαλος. Όμως, όποτε του επιτρέψαμε να πάρει κεφάλι, το πλήρωσαν οι πιο αδύναμοι.

«Είμαι απολύτως σίγουρη ότι οι πολίτες και θα πάνε να ψηφίσουν και η επιλογή τους στην κάλπη θα είναι μια θετική επιλογή, εθνικής αλλά και ευρωπαϊκής ευθύνης. Γιατί είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουμε την ισχύ της παρέμβασής μας  σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις αναγκαίες αλλαγές π.χ. στην ΚΑΠ, την προώθηση της κοινής πολιτικής για την Άμυνα, ακόμη και για το δημογραφικό», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σημείωσε ότι, «το δίλημμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ξεκάθαρο: Θα ενισχύσουμε την Ευρώπη της λογικής, της σταθερότητας, της συνεργασίας, της προόδου, της ειρήνης και της ευημερίας ή θα υπονομεύσουμε με την ψήφο μας, την πλέον σταθερή αξία σε ένα κόσμο ασταθή, με δυο πολέμους να εξελίσσονται στην ευρύτερη γειτονιά μας, κρίσεις και ανασφάλεια;»

Τέλος, όπως είπε: «Αντίστοιχα ξεκάθαρο είναι το δίλημμα που βάζει η ευρωκάλπη και στο εσωτερικό της Ελλάδας. Θα δημιουργηθεί από μια αίσθηση χαλαρότητας ή και διαμαρτυρίας χωρίς πραγματικό επίδικο μια αχρείαστη, συνθήκη πολιτικής ανασφάλειας; 

Κοιτώντας πίσω βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που οραματίστηκε, σχεδίασε, υλοποίησε και ταυτίστηκε απόλυτα με το ευρωπαϊκό μέλλον της Πατρίδας μας. Σήμερα, με το βλέμμα μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μεγαλύτερη σύγκλιση και σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας

Με επικεφαλής τη Σ. Ζαχαράκη πραγματοποίηθηκε διήμερης περιοδεία σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο Καρπενήσι η Σ. Ζαχαράκη είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό, στην οποία έκανε ειδική αναφορά στη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ και στις κοινές δράσεις ενίσχυσης των οικογενειών υπό το πρίσμα του δημογραφικού ζητήματος.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καρπενησίου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Χρήστο Κακαβά, με τον οποίο πραγματοποίησε και σύσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και την υπηρεσία της ΔΥΠΑ, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, καθώς και το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, όπου φιλοξενούνται 70 άτομα εκ των οποίων τα 15 είναι Άτομα με Αναπηρία και συζητήθηκαν διοικητικά ζητήματα, θέματα προσωπικού και οι συνθήκες διαβίωσης των θεραπευόμενων, ενώ γευμάτισε μαζί με τους ηλικιωμένους παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου.

Η Σ. Ζαχαράκη μίλησε σε κομματική εκδήλωση στο Καρπενήσι, όπου αναφέρθηκε σε όλο το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν στον νομό Ευρυτανίας.

Ξεκινώντας την επίσκεψή της στη Φθιώτιδα, η Σ. Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μακρακώμης που εδρεύει στη Σπερχειάδα, συνομίλησε με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζή, Προέδρους κοινοτήτων και αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου για διάφορα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής με έμφαση στις υποδομές, ενώ είχε συνάντηση και με τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθως, η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία με θέμα «Πόροι και πολιτικές για την Κοινωνική Πολιτική και Μέριμνα – ΑμεΑ» με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, στην οποία παρέστη και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην εκδήλωση ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα καλύπτει το σύνολο των τροφείων για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας τα οποία θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, στο τέλος του έτους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών και την παροχή κατάλληλων θεραπειών σε παιδιά ηλικίας 0-6 ετών, προϋπολογισμού 31.000.000 ευρώ, ο οποίος θα καλυφθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Σ. Ζαχαράκη επισήμανε ότι το δικαίωμα  των Ατόμων με Αναπηρία σε μια αυτόνομη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπή ζωή αποτελεί κεντρικό κυβερνητικό πρόταγμα και αυτό αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο που περιλαμβάνει 170 δράσεις και 20 άξονες.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου, το Υπουργείο  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – πάντα σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα – υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα προγραμμάτων και πολιτικών για τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ ειδική μνεία έκανε για το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, καθώς και για την ψηφιακή πύλη αναπηρίας. Ακολούθησε συνάντηση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με γονείς παιδιών με αναπηρία, ενώ η επίσκεψή της στη Λαμία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments