Πολιτική

Κασσελάκης: Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών – Ο κόσμος θα πάρει τη ζωή στα χέρια του

Κασσελάκης: Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών – Ο κόσμος θα πάρει τη ζωή στα χέρια του

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω μας τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action 24. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι μπορεί να σχηματιστεί μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα πάει μπροστά τη χώρα. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει γραμμή γραμμή στη δημόσια διοίκηση, θα κοιτάξει την σπατάλη του παρελθόντος, αυτά που έχουν φαγωθεί.

Την επόμενη μέρα των ευρωκλογών θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο τόνισε μιλώντας στο Action 24

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω μας τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action 24. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι μπορεί να σχηματιστεί μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα πάει μπροστά τη χώρα. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει γραμμή γραμμή στη δημόσια διοίκηση, θα κοιτάξει την σπατάλη του παρελθόντος, αυτά που έχουν φαγωθεί.

«Την επόμενη μέρα των ευρωκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «πριν 3 μήνες μας είχαν τελειωμένους. Ότι ο Κασσελάκης θα φύγει τα Χριστούγεννα, δεν θα αντέξει μέχρι τις ευρωεκλογές. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αμεσοδημοκρατικοί, καθαροί, έντιμοι και δραστήριοι μέσα στην κοινωνία».

«Θα χτίσουμε μία νέα κυβέρνηση του μέλλοντος»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο η πρόσκληση που απηήθυνε ήταν άνοιγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε:

«Δεν είναι άνοιγμα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι άνοιγμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο που έχει την ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μία πολύ ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση. Ξέρω ότι η κομματική αφετηρία πολλών συμπολιτών μας που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Πολιτισμικά σε πολλά ζητήματα με τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον νέο κόσμο που πηγαίνει σε αυτόν τον χώρο, είμαστε ευθυγραμμισμένοι αλλά δεν πρόκειται να μπλέξουμε σε συμφωνίες αρχηγών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ένα καταστατικό συνέδριο, θα ανοίξει τις δομές του διάπλατα. Θα υπάρχει εκσυγχρονισμός, ψηφιοποιήσει και αμεσοδημοκρατία. Η κομματική επετηρίδα δεν θα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας. Ούτε καν γενικά θα είναι παράγοντας. Θα είναι η προσφορά και η αξιοκρατία. Δεσμεύομαι ότι αν ο προοδευτικός κόσμος και το προοδευτικό κέντρο που έχει το σπίτι του σε εμάς και όχι στο κόμμα του κυρίου Βορίδη και του κυρίου Γεωργιάδη, των χουντικών συνθημάτων και των υμνητών του Κασιδιάρη, εάν μας εξοπλίσει να είμαστε μία ισχυρή αντιπολίτευση με ξεκάθαρο μήνυμα μετά τις 9 Ιουνίου, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισότιμα προς όλους τους συμπολίτες και τα στελέχη θα αγκαλιάσει και θα χτίσει επαγγελματικά μία νέα κυβέρνηση του μέλλοντος».

«Δεν υπάρχει προσωπική χημεία με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Σχετικά με τις ειρωνείες του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος σχολίασε ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από τη στενοχώρια του που δεν θα τον πάρει τηλέφωνο ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη των ευρωεκλογών, είπε:

«Για την ειρωνική αντίδραση του κυρίου Ανδρουλάκη, αυτή από μόνη της λέει πολλά, φανερώνει μία ανασφάλεια για πολλά ζητήματα που δεν αρμόζει σε μία υπερήφανη κεντροαριστερή κυβερνητική πρόταση. Αυτό που μπορώ να προσφέρω σε αυτόν τον κόσμο είναι έναν επαγγελματισμό, έχω ένσημα από την αγορά, έχω εμπειρία που ξεπερνάει πολλά εγχώρια στεγανά, έχω δουλέψει, ξέρετε ότι μπορώ αν εκπροσωπήσω καλά τη χώρα μου στο εξωτερικό και στις ξένες χώρες. Το βασικότερο είναι ότι δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική».

«Πολλές φορές όταν βλέπω αδικίες, λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Για αυτό όλο το πολιτικό σύστημα, από τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται αριστερά μέχρι τη ΝΔ, να μην αναφερθώ στα πιο ακροδεξιά κόμμα, όλοι ασχολούνται και χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Το μόνο ανεξάρτητο κόμμα από τραπεζικό δανεισμό, το μόνο άνθρωπο που δεν έχει πάρει ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο» τόνισε ενώ συμπλήρωσε, μετά από σχετικό ερώτημα, ότι δεν υπάρχει προσωπική χημεία με τον Νίκο Ανδρουλάκη ούτε βούληση εκ μέρους του για οποιαδήποτε συμφωνία κορυφής.

Η ανοιχτή πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχετικά με την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε αλαζόνα, τόνισε:

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Χαίρομαι που η παράταξη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα, αποδεικνύεται ότι είναι η ίδια που εργαλειοποιεί την τοξικότητα προεκλογικά. Εγώ μόνο θετικά λόγια είπα για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο χθες σε συνέντευξή μου και διαφωνώ κάθετα με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει που χρεοκοπεί τόσες οικογένειες αντί να βάλει μία έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών»

Για τα περί αλαζονείας, είπε ότι «είναι τεράστια κοροϊδία να προέρχεται αυτό από εκείνον. Αν επιθυμεί να έρθει μαζί μου και στο πιο συντηρητικό μέρος της Ελλάδας έξω αφιλτράριστα, είμαι μέσα να το κάνουμε για να δει ποια είναι η διάδρασή μου με τον κόσμο σε σχέση με εκείνον».

Οι σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Οι σχέσεις μας είναι μια χαρά, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που εμφανίστηκε στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου μας. Αντιθέτως, θεωρώ ότι το κόμμα και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει τη δύσκολη πρωτοβουλία με τη Συμφωνία των Πρεσπών που ανέλαβε ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το έργο. Από εκεί και πέρα είμαστε σε μία διαδικασία ανανέωσης και ανασυγκρότησης στον χώρο μας και είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος τους χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και θα υπάρχει ένα πολύ πιο σύγχρονο και έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα κόμμα.  Έχουμε το στελεχιακό δυναμικό, κοιτάξτε το think tank μας, κοιτάξτε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, κοιτάξτε άλλα στελέχη, νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοίκηση της χώρας αν μας δοθεί η ευκαιρία».

Στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Πολλές από τις αλλαγές ήταν μέσα στο καταστατικό, απλώς δεν είχαν εφαρμοστεί όπως η ιδέα των προκριματικών εκλογών. Άρα έπρεπε να τις εφαρμόσουμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε τα περί ιδεολογικής απόκλισης, τονίζοντας ότι «ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξή του λέει από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αυτά που πρεσβεύουμε είναι απολύτως συμβατά με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα σε μερικά ζητήματα όπως θέματα προοδευτικής φορολόγησης και αλλαγών είμαστε πολύ πιο στα αριστερά από ό,τι ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments