Πολιτική

Άδωνις: Στη δημοκρατία οι απόντες δεν μετράνε

Άδωνις: Στη δημοκρατία οι απόντες δεν μετράνε

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//«Από τους αρχαίους χρόνους, η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων», επισημαίνει, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την επιστολική ψήφο διευκολύνουμε αποφασιστικά τη συμμετοχή

«Από τους αρχαίους χρόνους, η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων», επισημαίνει, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Υγείας παραχώρησε συνέντευξη στον Real Fm και, ερωτηθείς σχετικά με τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας για 33%, απάντησε, λέγοντας: «Προσωπικά, μάχομαι μέχρι και για την τελευταία ψήφο. Αύριο, θα βρίσκομαι στη Δυτική Μακεδονία για τρεις ημέρες και έχω ομιλία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης. Όλοι τρέχουμε και κυνηγάμε έως και την τελευταία ψήφο. Στο τέλος, θα κάνουμε ταμείο.

Το ζήτημα της αποχής με ανησυχεί και με θλίβει. Η δημοκρατία είναι από τους αρχαίους χρόνους το πολίτευμα των παρόντων. Οι παρόντες μετράνε, ποτέ οι απόντες. Το έγραψε και ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Περικλή με μια συγκλονιστική φράση, σύμφωνα με την οποία αυτόν που δε συμμετέχει στα κοινά τον θεωρούμε άχρηστο. Αυτό είναι το πνεύμα των παρόντων. Και με τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου, έχουν εξαλειφθεί πολλές δικαιολογίες».

Κληθείς, ακόμη, να τοποθετηθεί, ως ο αρμόδιος υπουργός, για το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ο Ά. Γεωργιάδη πληροφόρησε πως «έχουμε το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα πρόσληψης μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του, το 1983. Έχουμε προκηρύξει 6.500 θέσεις. Για παράδειγμα, προκηρύξαμε 600 θέσεις ιατρών, αλλά οι 156 βγήκαν άγονες. Θα προκηρύξουμε και πάλι. Αυτό δείχνει πως δεν έρχονται γιατροί, όταν προκηρύσσουμε θέσεις εργασίας Ένας επιμελητής Β’ παίρνει γύρω στα 1.800 ευρώ», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments