Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι Αθηναίοι – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι Αθηναίοι – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Πηγή Φωτογραφίας: ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος - ''Βούλιαξαν'' τα λιμάνια

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα πλοία που αναχωρούν από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς ήδη φεύγουν οι πρώτοι Αθηναίοι.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το Λιμενικό μόνο σήμερα 25 πλοία θα φύγουν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό κάποιο νησί.

Παρόμοια είναι εικόνα και στο λιμάνι της Ραφήνας. Σύμφωνα με το MEGA, το Super Ferry με προορισμό Άνδρο Τήνο Μύκονο, φεύγει με 98% πληρότητα αλλά και 100% πληρότητα στο γκαράζ.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά των προκρατήσεων, σύμφωνα με στοιχεία στις αρχές του Ιουνίου, σε 18 δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα, από 52% έως 94% και οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι σε πολλούς από αυτούς θα αγγίξει το 100%, καθώς πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Παράλληλα, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματοςαυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας, προκειμένου οι πολίτες να ταξιδέψουν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα της ΕΛΑΣ περιλαμβάνουν:

 • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
 • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
 • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
 • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
 • συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
 • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της Αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛΑΣ, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει έκκληση τους οδηγούς:

 • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
 • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
 • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
 • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιπρόσθετα,εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα, για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (21/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (22/6) από τις 08:00 έως τις 13:00. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (24/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments