Οδηγός

Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στο δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στο δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στο δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου, γιορτάζεται για φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος

Αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου, γιορτάζεται για φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος. Θεωρείται ωστόσο η συγκεκριμένη γιορτή αργία; Η απάντηση είναι για κάποιους ναι και για κάποιους όχι.

Συγκεκριμένα:

Για τους μισθωτούς του Δημοσίου – ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, όμως, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.

Ωστόσο η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, αν και δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κάποιες κατηγορίες μισθωτών εξαιρούνται. Αυτές είναι οι εξής:

  • Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι θα ισχύσει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Όλες οι τράπεζες, τη συγκεκριμένη ημέρα θα παραμείνουν κλειστές.

Τα σούπερ μάρκετ στην πλειονότητα τους λειτουργούν κανονικά, όπως κάθε άλλη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά κανονικά, όπως και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες περιποίησης και λοιπές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τα καταστήματα, κλειστά θα είναι αυτά που βρίσκονται μόνο σε περιοχές, στις οποίες οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο. Στην Αθήνα, η συντριπτική πλειονότητα καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, θα είναι ανοιχτά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments