Διεθνή

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για το TikTok

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για το TikTok

Πηγή Φωτογραφίας: Brookings Institution, The countdown to a Trump-Xi summit

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η συμφωνία για το Tik Tok αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας αναφορικά με το TikTok, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για μετάβαση της πλατφόρμας σε αμερικανική ιδιοκτησία. Η συμφωνία αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το TikTok κινδυνεύει να απενεργοποιηθεί στις ΗΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου, εάν η κινεζική μητρική του εταιρεία ByteDance δεν συμφωνήσει να πουλήσει την εταιρεία. Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Μπέσεντ, δήλωσε ότι είναι πιθανό η προθεσμία να παραταθεί για να επιτραπεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε για τους εμπορικούς όρους της συμφωνίας. Είναι μεταξύ δύο ιδιωτών, αλλά οι εμπορικοί όροι έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε ο Μπέσεντ στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των διήμερων συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη.

Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας στο Palacio de Santa Cruz του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μέσα σε τέσσερις μήνες για την αντιμετώπιση των τεταμένων εμπορικών σχέσεων καθώς και της επικείμενης προθεσμίας εκποίησης του TikTok.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.