Αθλητισμός

Ελλάδα – Σλοβενία: 0-0

Ελλάδα – Σλοβενία: 0-0
Ελλάδα - Σλοβενία: Η Εθνική είχε πολύ καλές ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαν Όμπλακ.

Η Εθνική Ελλάδας είχε τις ευκαιρίες της, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη Σλοβενία του Γιαν Όμπλακ και έτσι έμεινε στο 0-0 και τη δεύτερη θέση του 3ου Ομίλου στην τρίτη κατηγορία του Nations League. Η Ελλάδα θα παραμείνει και για την επόμενη διοργάνωση στην ίδια κατηγορία, ενώ οι Σλοβένοι προβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

Η Εθνική «πλήρωσε» και το 0-0 που είχε φέρει με το Κόσοβο, αφού δεν κατάφερε να νικήσει σε κάποιο από τα δύο ματς τη Σλοβενία (0-0 και τα δύο ματς, επίσης). Για να προκριθεί στο Μουντιάλ έχει πλέον μόνο τη δίοδο των προκριματικών αγώνων της ίδιας της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ προτίμησε να μην αλλάξει σχηματισμό σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα με την Μολδαβία, προτιμώντας το 4-2-3-1, το οποίο δουλεύει και χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα στον πάγκο της Εθνικής. Σε σχέση όμως με το Κισινάου, ο Ολλανδός εκλέκτορας έκανε δυο αλλαγές.

Η μια αφορούσε τον άξονα, όπου προτίμησε τον Κουρμπέλη έναντι του Μπουχαλάκη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έβαλε τον Γιακουμάκη αντί του Παυλίδη. Θυμίζουμε ότι ο φορ της Φένλο είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Εθνική στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν ήθελε να ρισκάρει και εμπιστεύτηκε κατά βάση αυτούς που του έφεραν το τρίποντο στο προηγούμενο ματς.

Οι Σλοβένοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά στην ελληνική περιοχή από το πρώτο λεπτό, θέλοντας να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας των διεθνών μας, οι οποίοι όμως από το ξεκίνημα είχαν διάθεση, κυνήγησαν το γκολ και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να το πετύχουν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, αλλά η Εθνική μπορεί να λέει ότι άξιζε βάσει εικόνας ένα γκολ και θα μπορούσε να το σημειώσει σε 3-4 περιπτώσεις.

Καλές στιγμές από την αρχή του αγώνα

Μέχρι το πεντάλεπτο είχε δυο καλές στιγμές με τους Μπακασέτα και Λημνιό (ωραία ενέργεια και σπάσιμο της μπάλας από τον Γιακουμάκη), στο 14′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση κατέληξε κόρνερ για να έρθει η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίωρο, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος, με τη λευκή ισοπαλία να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε του 45λεπτου. Ο Βλαχοδήμος ήταν περισσότερο σε ρόλο θεατή στο πρώτό μισό του αγώνα.

Ο Παυλίδης μπήκε αντί του Γιακουμάκη στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με την Εθνική μας όμως να μην έχει την ίδια εικόνα όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή στο 57′ δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Όμπλακ, με τους διεθνείς να αδυνατούν να προσεγγίσουν με αξιώσεις τα σλοβένικα γκολπόστ.

Οι φιλοξενούμενοι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αφού το μηδέν πίσω θα τους εξασφάλιζε την πρώτη θέση. Η πολύ καλή ευκαιρία ήρθε στο 70′, όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε κεραυνό με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο Όμπλακ απέδειξε γιατί έχει ρήτρα πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Στο 78′ είχαμε άλλη μια πολύ καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός «έσπασε» υπέροχα για τον Κουρμπέλη, αλλά το δεξί πλασέ του από το ύψος της περιοχής κατέληξε άουτ.

Στο 84′ είχαμε δοκάρι για την Εθνική. Ο Παυλίδης έκανε το ψαλιδάκι, ο Όμπλακ έκανε τρομερή επέμβαση, με τη μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι στην καλύτερη στιγμή της Ελλάδας στο ματς.

Στο 90′ η Εθνική έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χατζηδιάκου που ανέτρεψε τον Ίλιτσιτς σε αντεπίθεση των Σλοβένων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Κουρμπέλης, Ζέκα (67′ Τζόλης), Λημνιός, Φορτούνης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης)

Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μ. Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67′ Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπιγιόλ (77′ Βέτριχ), Λόβριτς, Βούτσκιτς (77′ Σπόραρ), Ίλιτσιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments