Ελλάδα

Δήμαρχος Λάρισας: Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού [vid]

Δήμαρχος Λάρισας: Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL - ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Για πλημμυρικά φαινόμενα και εκκενώσεις στις δυτικές συνοικίες της Λάρισας αλλά και για εκκενώσεις 6 χωριών έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Για πλημμυρικά φαινόμενα και εκκενώσεις στις δυτικές συνοικίες της Λάρισας αλλά και για εκκενώσεις 6 χωριών έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Ολόκληρη η πόλη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πλημμύρας καθώς η στάθμη του Πηνειού είναι στα 10 μέτρα.

«Στην επόμενη ώρα θα καθορισθεί αν θα προχωρήσουμε σε εκκένωση και της συνοικίας Ιπποκράτης» είπε ο δήμαρχος.

Κακοκαιρία Daniel: Η κυβέρνηση βάζει πλαφόν για την αισχροκέρδεια σε είδη πρώτης ανάγκης [vid]Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίστηκαν από ασυνείδητους επαγγελματίες στην περιοχή της Θεσσαλίας -όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, πωλούσαν την εξάδα με εμφιαλωμένα νερά… 6 ευρώ!-, η κυβέρνηση πήρε μέτρα.

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από θεομηνία, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Πλαφόν σε προϊόντα απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Με βάση την Υπουργική Απόφαση, επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στα επίπεδα του 2021 σε «κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από φυσική ή τεχνολογική καταστροφή ή θεομηνία».

Το πλαφόν ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και στα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).

Κακοκαιρία Daniel: Στους 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους τέσσερις οι αγνοούμενοι [vid]

Οι υλικές ζημιές της κακοκαιρίας Daniel  είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα θύματά της, τα οποία, πλέον, με βάση την τελευταία πληροφόρηση το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, είναι 10. Επιπλέον, ο αριθμός των ζώων που χάθηκαν είναι ιδιαιτέρως μεγάλος. Δεν έχει γίνει γνωστή η περιοχή που βρέθηκαν τα τρία τελευταία θύματα. Οι νεκροί μετριούνταν εννέα έως ότου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε στην ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, πως τα θύματα έφτασαν σε διψήφια φιγούρα.

Επιχειρηματίας του Βόλου, υπενθυμίζεται, εντοπίστηκε την ίδια μέρα νεκρός στην παραλία Ίσαλος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της περιοχής. Ο άτυχος άντρας έφυγε χθες στις 11:00 το βράδυ από το σπίτι του στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για να πάει σε κοντινό σιντριβάνι να γεμίσει έναν κουβά νερό, καθώς το δίκτυο ύδρευσης στον Βόλο έχει καταστραφεί από την κακοκαιρία. Για άγνωστο λόγο ο άνδρας έπαψε να δίνει σημάδια ζωής και η σύζυγός του τον αναζητούσε. Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και την Παρασκευή, με τη βοήθεια εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments