Γιόσιπ Μίσιτς

Γιόσιπ Μίσιτς
Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από την Κροατία.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι Κροάτης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε το 1994 στην πόλη Βινκόβτσι και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Όσιγιεκ. Ακολούθησε την πορεία μέχρι την πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για την ακρίβεια έγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League κόντρα στην  Σάντα Κολόμα.

Μετά από αυτό το παιχνίδι είχε γίνει με κάθε επισημότητα μέλος της πρώτης ομάδας. Λίγες μέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα της Κροατίας. Μάλιστα, η πρώτη του συμμετοχή συνδυάστηκε με το παρθενικό του γκολ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του έκαναν τις κορυφαίες ομάδες της χώρας να θέλουν να τον αποκτήσουν.

Τελικά, η Ριέκα ήταν η ομάδα που κέρδισε την υπογραφή του. Υπέγραψε για 4.5 χρόνια, αλλά δεν πρόλαβε να εξαντλήσει το συμβόλαιο του. Τον Ιανουάριο του 2018, τρία χρόνια μετά την μεταγραφή του στην Ριέκα, μετακόμισε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την Ριέκα κατέκτησε:

  • Πρωτάθλημα Κροατίας 2016-17
  • Κύπελλο Κροατίας 2016-17

Η Σπόρτινγκ, η επίθεση και ο ΠΑΟΚ

Στις 15 Μαΐου 2018, ο Μίσιτς και αρκετοί συμπαίκτες του, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών, τραυματίστηκαν μετά από επίθεση περίπου 50 υποστηρικτών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, αφού η ομάδα τερμάτισε τρίτη στην Πριμέιρα Λίγα και έχασε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά την επίθεση, ο ίδιος και η υπόλοιπη ομάδα συμφώνησαν να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας που ήταν προγραμματισμένος για το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου τελικά ηττήθηκαν από την Άβες. Στις 17 Ιανουαρίου 2019, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την υπογραφή του Μίσιτς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι τον Ιούνιο του 2020, με δυνατότητα μόνιμης αγοράς του.

Γιόσιπ Μίσιτς σχετικές ειδήσεις: