Snik

Snik
Ο Δημήτρης Γιαννούλης, γνωστός ως SNIK, είναι Έλληνας ράπερ.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1989 και μεγάλωσε στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.  Το 2009 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως μπάρμαν για δύο χρόνια. Το 2012 ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική.

Το ίδιο έτος κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι, Θέμα Χρόνου, το οποίο ξεπέρασε γρήγορα τις 100 χιλιάδες προβολές στο YouTube. Η επιτυχία του τραγουδιού τον βοήθησε να πάρει την απόφαση να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή. Η Panik Records δεν έχασε την ευκαιρία και απέσπασε την υπογραφή του.

Μέσω της εταιρίας κυκλοφόρησε διάφορα singles τη διετία 2011-2013, μεταξύ των οποίων:

  • το αμφιλεγόμενο Κουνήσου Δίπλα Μου.
  • και το βιογραφικό Τη Ζωή Μου Γράφω.

Σε αυτό το διάστημα ο SNIK απέσπασε αρκετή φήμη στο διαδίκτυο, με πολλούς να κρίνουν τα τραγούδια του. Έπειτα από ένα διάλειμμα από την μουσική, ο SNIK επιστρέφει το 2015 με το hit τραγούδι Tony Montana, μία συνεργασία με τον ράπερ Light (με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε για το εξίσου δημοφιλές τραγούδι Gucci Mane).

Σε αυτήν την περίοδο της καριέρας του, ο SNIK κυκλοφόρησε επιτυχίες όπως το Ferrari, το Harry Houdini και το Dab, μια συνεργασία με τον Υποχθόνιο. Το 2016 επίσης έβγαλε το τραγούδι Panda. Άλλα κομμάτια αυτής της περιόδου είναι το Για Πάντα, Σου Είπα Θα Ανέβω, Selfmade, 211, Cognac και Valeriana, Gucci Store, E.S.M. pt.2. Από τον Οκτώβριο του 2018 ο SNIK ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI / Universal.

Αργότερα, ο SNIK κυκλοφόρησε μεταξύ άλλων τα τραγούδια Ath, 9, Gangsta, Gango και Medusa, το οποίο παραμένει το πιο προβεβλημένο του τραγούδι στο YouTube, έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια προβολές μέχρι τον Νοέμβριο του 2019. Το 2019 επιπλέον κυκλοφόρησε το κομμάτι Monos Mou, τη συνεργασία με τον ράπερ Noizy, New Benz καθώς και το κομμάτι Kilo. Τον Οκτώβριο του 2019 συνεργάστηκε με τους CAPO PLAZA, NOIZY, GUÈ PEQUENO για το τραγούδι COLPO GROSSO.

Βραβεία

Έχει αποσπάσει 3 βραβεία στα Mad Video Music Awards:

  • Tο 2017 το βραβείο του Καλύτερου Hip Hop Video Clip για το κομμάτι Ferrari,
  • Tο 2018 το βραβείο του Καλύτερου Hip Hop καλλιτέχνη
  • Tο 2019 το βραβείο του Καλύτερο Video Clip της χρονιάς για το κομμάτι Medusa.

Snik σχετικές ειδήσεις: