Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες ζητούν τη συστράτευση των κομμάτων για “κούρεμα” του χρέους

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες ζητούν τη συστράτευση των κομμάτων για “κούρεμα” του χρέους
Το 42% εκτιμά ότι η παρέμβαση-στήριξη του απερχόμενου πλανητάρχη στην πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος δεν παρέχει καμία βοήθεια στη χώρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την “ΕφΣυν” τόσο όσον αφορά στις εκτιμήσεις και στις απόψεις των Ελλήνων πολιτών ως προς το επίμαχο ζήτημα του χρέους όσο και σε σχέση με την αποτίμηση της ιστορικής επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα του 83% ζητεί τη συστράτευση όλων των των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για τη ρύθμιση του χρέους, με το 86% μάλιστα να δηλώνει πως αυτό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να απομειωθεί.

Την ίδια ώρα, το 42% εκτιμά ότι η παρέμβαση-στήριξη του απερχόμενου πλανητάρχη στην πολιτική διαπραγμάτευση για τα περί ελάφρυνσης του χρέους δεν παρέχει καμία βοήθεια στη χώρα, ενώ το 40% πως τη βοηθά.

Βέβαια, το 90% συμφωνεί με το ηχηρό μήνυμα του απερχόμενου Αμεριανού προέδρου προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η “λιτότητα δεν φέρνει την ευημερία”, με το 63% να αποτιμά την επίσκεψη Ομπάμα ως συμφέρουσα για την Αθήνα.

Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι δηλώσεις Ομπάμα για προσφυγικό και κυπριακό βοηθούν την Ελλάδα, ενώ 22% ότι δεν τη βοηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments