Μπλε: Το χρώμα που νικά το στρες | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 15:10

Είναι πολυάριθμες οι επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ψυχολογία των χρωμάτων και κατά πόσο επηρεάζουν τη διάθεση, τη συγκέντρωση και την ενέργειά μας. 

Επιλέγοντας συγκεκριμένο χρώμα ρούχων ή βάφοντας έναν τοίχο στο σπίτι, είναι δυνατό να νιώσουμε περισσότερη χαρά ή να νικήσουμε την κούραση.
Εάν ο στόχος είναι η χαλάρωση, τότε αρκεί να κοιτάξουμε ψηλά και να απολαύσουμε το χρώμα του ουρανού!

Το μπλε είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο χρώμα που συνδέεται με την ψυχική γαλήνη και τα χαμηλότερα επίπεδα στρες.
Στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης για την ψυχολογία των χρωμάτων, φοιτητές κολεγίου ερωτήθηκαν ποια συναισθήματα ταυτίζουν στο μυαλό τους με κάθε χρώμα. Το μπλε ήταν αυτό που οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τους προκαλεί θετικά συναισθήματα, όπως η ηρεμία, η χαρά, η γαλήνη, η ελπίδα και η ζεστασιά, αλλά και το χρώμα που φάνηκε να συσχετίζεται με τα λιγότερα αρνητικά συναισθήματα, όπως η λύπη και η θλίψη.

Μια άλλη μελέτη, από την ψυχολόγο Νάνσι Στόουν του Πανεπιστημίου Κρέιτον της Νεμπράσκα, δείχνει ότι το μπλε είναι το ιδανικό χρώμα για να αντιμετωπίσουμε το άγχος που προκαλεί μια απαιτητική εργασία.

Επιλέξτε λοιπόν τις απαλές αποχρώσεις του μπλε για την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σας για λιγότερο στρες και περισσότερη χαλάρωση στην καθημερινότητά σας ή επιλέξτε το στην γκαρνταρόμπα σας, ειδικά κάποια ημέρα που προμηνύεται πολύ έντονη!

TAGS: