Σχέδιο για νέες ολιγόμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα εξετάζει η κυβέρνηση | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 08:20 23 Ιουνίου 2017, 8:20

Σχέδιο για νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για τους συμβασιούχους στους δήμους και όχι παρατάσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν νέες συμβάσεις απάντησε πως «δυνατότητα παράτασης δεν υπάρχει, ουδέποτε από τον Νοέμβριο που είμαι υπουργός Εσωτερικών έχω αφήσει την υπόνοια ότι αυτοί οι άνθρωποι στις 31/12 που ήξεραν ότι λήγει η σύμβαση τους θα γινόντουσαν μόνιμοι… Εμείς θέλοντας να αντιμετωπίσουμε το έκτακτο της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου και όχι της κυβέρνησης, προσπαθούμε να βρούμε μία ρύθμιση όπου μέχρι να βγουν οι νέες μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, που είναι μία διαδικασία που θέλει 6 με 8 μήνες περίπου, έχουμε διάφορα εργαλεία στα χέρια μας για να καλύψουμε τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης… Επιχειρούμε να βρούμε μία λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους μέχρι τώρα εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό το μεσοδιάστημα. Αυτή είναι η προσπάθεια μας, εκεί έχουμε βάλει όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτουμε έτσι ώστε να έχουμε μία θωρακισμένη λύση».

«Υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορούν να μας ξεμπλοκάρουν στο θέμα της αποκομιδής αλλά όμως δεν θα απαντούν στο κοινωνικό πρόβλημα της βίαιης διακοπής της εργασιακής σχέσης αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε μιλώντας στον Real FM.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω την τελική μορφή της πρότασης μας, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, μέσα στο Σαββατοκύριακο να είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε».

Ετικέτες: