Το Ναύπλιο γέμισε με πανέμορφα φλαμίνγκο (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Αυγούστου 2017, 14:51 31 Αυγούστου 2017, 14:51

Τουλάχιστον 100 φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου και έκαναν τους περαστικούς να τα χαζεύουν με τις ώρες. Τα πανέμορφα πτηνά διανύουν χιλιόμετρα πετώντας από τη μακρινή Αφρική μεταναστεύοντας τους φθινοπωρινούς μήνες στη Μέση Ανατολή και σε άλλες αραβικές χώρες.

Όπως αναφέρουν οι «argolikeseidhseis.gr», στην περιοχή έρχονται εκατοντάδες φοινιόπτερα για να ξεκουραστούν. Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια υγροτοπική περιοχή. Έχει νομαδική συμπεριφορά και συχνά απαντά σε μεγάλα πυκνά κοπάδια.

Με το πέρασμα των αιώνων, όλα τα είδη των φλαμίνγκο έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν σε κάποια από τα πιο εχθρικά περιβάλλοντα του πλανήτη, όπως καυστικές λίμνες, λιμνοθάλασσες με υψηλή συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου ή αλυκές σε μεγάλο υψόμετρο. Τα φλαμίνγκο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και ζουν έως και πενήντα χρόνια. Είναι μονογαμικά, ζουν σε τεράστιες αποικίες.

Ένα από τα είδη του, το μικρό φλαμίνγκο (ή φοινικόπτερος ο ελάσσων) έχει οδηγήσει στα άκρα αυτό που θα έλεγε κανείς «vivere pericolosamente»: Οι περισσότερες αποικίες τους απαντώνται στις υπέρ αλκαλικές λίμνες της Κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος στην Αφρική, όπου ανθίζουν τα μικροσκοπικά κυανοπράσινα φύκια (κυανοβακτήρια) – που αποτελούν την τροφή τους.

Ετικέτες: