Τεχνολογία

Falcon Heavy: Επιτυχής εκτόξευση από την SpaceX (vid)

Falcon Heavy: Επιτυχής εκτόξευση από την SpaceX (vid)
Η ιστορική εκτόξευση του Falcon Heavy έγινε χωρίς κανένα απρόοπτο.

Επιτυχής ήταν η παρθενική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy από τη SpaceX στο Διαστημικό Κέντρο ”Κένεντι” στη Φλόριντα.

Ο πύραυλος απογειώθηκε από την εξέδρα του χωρίς απρόοπτα και υψώθηκε στον ουρανό πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η εκτόξευση είχε χαρακτηριστεί εκ των προτέρων ως εγχείρημα υψηλού ρίσκου, με τον Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη της διαστημικής εταιρίας να λέει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας στην πρώτη αυτή εκτόξευση μπορεί να ήταν ακόμη και 50-50.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος να θέτει σε χαμηλή τροχιά φορτίο 64 τόνων. Ένα ακόμη στοιχείο που συγκαταλέγεται στα θετικά του είναι ο οικονομικός του χαρακτήρας σε σχέση με τον Delta IV Heavy, τον άλλο πιο ισχυρό πύραυλο που βρίσκεται στον κόσμο, αφού το κόστος να φτάνει μόλις το 1/3 του προαναφερθέντα. 

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Falcon Heavy έχει το ύψος μιας 20ώροφης πολυκατοικίας και αποτελείται από τρεις κυλινδρικούς προωθητές πυραύλου και 27 κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ώθηση 5 εκατομμυρίων λιβρών, δύναμη αντίστοιχη με 18 Boeing 747.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments