Αυτοδιοίκηση

Θεατρικές παραστάσεις στα καταστήματα κράτησης με την υποστήριξη Περιφέρειας Κρήτης

Θεατρικές παραστάσεις στα καταστήματα κράτησης με την υποστήριξη Περιφέρειας Κρήτης
Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Με στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία των κρατουμένων, αλλά και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία, ξεκινούν σήμερα θεατρικές παραστάσεις στα καταστήματα κράτησης της Κρήτης.

Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την οποία όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: «Αγκαλιάζουμε, προωθούμε τέτοιες προσπάθειες, δεδομένου ότι το θέατρο αποτελεί πολιτισμική “τροφή”, είναι βασικός πυλώνας για τη σύγχρονη κοινωνία μας και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι έγκλειστοι. Μέσα από θεατρικές παραστάσεις που θα παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι, σκοπός είναι η ψυχαγωγία τους, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους από τη μία και από την άλλη η δημιουργία διόδων επικοινωνίας με την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά, θα παραβρεθεί και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, επικροτώντας τις παραστάσεις, ούτως ώστε η καλή πρακτική να υλοποιηθεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Το θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά και οι παραστάσεις θα δοθούν ως εξής: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Κατάστημα Κράτησης Αγιάς στις 23-5-2018, Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης στις 24-5-2018. Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείο,υ στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού στις 7-6-2018

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Κρήτη: Το γλέντι φαντάρου… οδήγησε σε συλλήψεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments