Αθλητισμός

Κρίσιμος… Γεν-ΑΡΗΣ!

Κρίσιμος… Γεν-ΑΡΗΣ!
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο sdna.gr για τον κρίσιμο Γεν-ΑΡΗ που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την φετινή σεζόν σε μπάσκετ και μπάλα.

Μας αφήνει ο Δεκέμβριος του 2016 και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στον Γενάρη του 2017. Από τις 4 Γενάρη μέχρι και τις 5 Φλεβάρη ο ΑΡΗΣ καλείται να διαχειριστεί 2 ματς με τον Ολυμπιακό και ματς που μπορούν ακόμα και να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση της ανόδου.

Την ίδια στιγμή στο μπάσκετ ο ΑΡΗΣ πέρα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχει τα ματς που μπορούν να του δώσουν μία από τις 2 πρώτες θέσεις στον όμιλό του στην Ευρώπη καθώς παίζει εκτός με Μπάνβιτ και Μονακό, αλλά και τα 2 ματς με Νίμπουργκ και Σκαιλάινερς στο Παλέ που μπορεί να κερδίσει. Και φυσικά το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 14 Γενάρη που θα διεκδικήσει την είσοδο του στον τελικό του κυπέλλου.

Τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ; Πολύ απλά ότι έκανε και τον Δεκέμβρη. Στο μπάσκετ είχε 7 στις 7 νίκες. Τέσσερα στα 4 για το ελληνικό πρωτάθλημα και 3 στα 3 στην Ευρώπη. Ναι με αδύναμους αντιπάλους σε σχέση με αυτούς που θα βρει μπροστά του από εδώ και πέρα, αλλά ανταπεξήλθε μέσα από διάφορες αναποδιές και τραυματισμούς και πλέον καλείται με το ρόστερ που έχει επιλέξει ο προπονητής να τα φέρει εις πέρας σχεδόν πλήρης. Το σχεδόν πάει στο γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει δικαίωμα να πάρει 2 ξένους παίκτες , αλλά ο προπονητής έχει αποφασίσει να πορευτεί ως έχει. Τις θέσεις μου και την άποψή μου την κατέθεσα, θεωρώ ότι η ομάδα χρειάζεται υπέρ του δέοντος έναν παίκτη στον άσο ειδικά, αλλά ΦΥΣΙΚΑ άπαντες οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας και στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχει. Και ευελπιστώ ο Φλεβάρης να την βρει καταρχήν σε 3 διοργανώσεις, στην πρώτη δυάδα στην Ευρώπη και στην τρίτη θέση στην Α1.

Σε κάθε περίπτωση πάντως με εξαίρεση το κύπελλο, στις άλλες 2 διοργανώσεις θα υπάρχουν περιθώρια και για αλλαγές και να διορθωθούν τυχόν ανάποδα αποτελέσματα.

Στο ποδόσφαιρο; Το Δεκέμβρη είναι 5 στα 5 στο πρωτάθλημα και μία αδιάφορη ισοπαλία στο κύπελλο που έδινε πρόκριση. Πιστεύω ότι από το παιχνίδι με την Καλλιθέα στις 4 Γενάρη ως και τις 5 Φλεβάρη που ο ΑΡΗΣ φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης μπορεί η ομάδα να έχει καταστήσει σε όλους σαφές ότι η πρώτη θέση έχει κάτοχο και ψάξτε για τον δεύτερο. Εξηγούμαι. Ο ΑΡΗΣ παίζει 4/1 με Καλλιθέα εκτός, στις 8/1 Παναιγιάλειο μέσα, 11/1 κύπελλο με ΟΣΦΠ, 15/1 με Αγρ. Αστέρα στον Εύοσμο, 18/1 με Σέρρες εντός, 22/1 με Αχαρναικό εκτός, 25/1 ρεβάνς με ΟΣΦΠ, 29/1 με ΟΦΗ στο Βικελίδης, 1/2 με Λαμία εκτός και 5/2 με Απόλλωνα εκτός!!!

Έχει δηλαδή 10 ματς σε ένα μήνα από τα οποία τα 3 μέσα σε μία εβδομάδα με τις 3 ομάδες που επίσης διεκδικούν την άνοδο και τα 2 εκτός έδρας μέσα σε 4 μέρες! Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ.

Και ελπίζω οι συνοπαδοί μου να αντιλήφθηκαν τώρα για ποιο λόγο δεν ήθελα κλήρωση με τον συμπολίτη με την ρεβάνς 4 μέρες πριν την εβδομάδα που μπορεί να τελειώσει πρόωρα τον εφιάλτη της football league. 

Και για τα 2 τμήματα, λοιπόν, ο Γενάρης είναι πολύ κρίσιμος. Ας ελπίσουμε ότι τα συναισθήματα θα είναι ακριβώς ίδια με τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα του Δεκέμβρη…

ΥΓ1 Δευτέρα 26 Δεκέμβρη και στο Παλέ είχε 4000 κόσμο, όταν τόσο κόσμο δεν μαζεύουν άλλες ομάδες ούτε σε όλο τον πρώτο γύρο! Εκτός βέβαια και αν παίζουν με τον ΑΡΗ…

ΥΓ2 Μπορεί μήπως ο φίλος που σχολίαζε ότι λέω μπούρδες για τον Τζαβέλλα (όταν σημείωσα ότι με βάση τους κανονισμούς της FIFA δεν μπορεί να…υποβιβαστεί στην δεύτερη ομάδα χωρίς την θέλησή του) να μου στείλει το σχόλιο για αναδημοσίευση γιατί βαριέμαι να ψάχνω;

ΥΓ3 Δηλαδή με νίκη επί της πολυδιαφημισμένης ΑΕΚ στις 7 Γενάρη ο ΑΡΗΣ πατάει τρίτος; Και χωρίς Μαρμπλ (χο χο χο χο). Πέρα από την πλάκα, το κύπελλο είναι το θέμα. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν play off…

YΓ4 Δεν γίνεται να μην σημειώσω την διαφορά Μπάκνερ από τον Μαρμπλ. Ο ψηλός δούλεψε πολύ και κατάφερε να επιστρέψει πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις του ιατρικού τιμ. Από την άλλη όταν η πρόβλεψη κάνει λόγο για 3 μήνες και γυρίζει στον 1 μήνα προφανώς όλοι είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο παίκτης γύρισε νωρίτερα. Αν ο Πρίφτης όμως έπαιρνε τότε ψηλό με την λογική της 3μηνης απουσίας τώρα τι θα έκανε; Για να βλέπετε ότι πάντα υπάρχει και μία άλλη ανάγνωση…

ΥΓ5 Πολλά ονόματα θα ακουστούν και θα γραφτούν αυτές τις μέρες για το ποδόσφαιρο του ΑΡΗ. Καταρχήν επειδή έχει αναπαραχθεί πολύ σας σημειώνω ότι θέμα Μαραγκού δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας ρωτήσουν τον Καρυπίδη γιατί… Ο ΑΡΗΣ ήδη βρίσκεται σε επαφές με 2 στόπερ, αλλά και ξένο αμυντικό χαφ. Και πιθανόν να υπάρξει και τρίτη κίνηση. Αυτά και… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! 

ΥΓ6 Μην μου εκνευρίζετε μέρες που είναι τον Γιώτη γιατί θα γίνει χαμός… Πληροφορίες ότι το τμήμα Kick boxing τον ζήτησε μεταγραφή δεν επιβεβαιώνονται!!!

πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments