Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Handelsblatt: Ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πού είναι τα όρια
Handelsblatt: Ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πού είναι τα όρια | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Μαρτίου 2017, 09:47 15 Μαρτίου 2017, 9:47

Ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει η γερμανική Handelsblatt μέσω άρθρου της, θυμίζοντάς του πως υπάρχουν όρια.

Αφορμή για το δημοσίευμα της εφημερίδας στάθηκε η φυλάκιση πάνω από 150 δημοσιογράφων στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το γεγονός εξοργιστικό.

“Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια κλιμάκωση της κατάστασης. Ο Ερντογάν θα πρέπει όμως να ξέρει που είναι τα όρια. Είναι εξοργιστικό ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει στη φυλακή περισσότερους από 150 δημοσιογράφους και από την άλλη εγκαλεί τη Γερμανία για παραβίαση της ελευθερίας της γνώμης και του συνερχέσθαι”, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

“Από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ακούει κανείς συχνά τις τελευταίες ημέρες ότι σαν πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την τουρκική πολιτική, ωστόσο σαν πολιτικοί πρέπει να φανούν έξυπνοι και να δράσουν με οξυδέρκεια. Όλα αυτά είναι σωστά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τα συνδυάσουν αυτά τα δύο στο μυαλό τους. Απαιτείται σταθερότητα ώστε να υπερασπισθούν τις αξίες της ελευθερίας στη Γερμανία απέναντι στους εχθρούς της”, προσθέτει.

Ετικέτες: 


2017