Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ολάντ: Δεν θα μείνει αναπάντητη η ηλεκτρονική πειρατεία κατά Μακρόν
Ολάντ: Δεν θα μείνει αναπάντητη η ηλεκτρονική πειρατεία κατά Μακρόν | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η επίθεση χάκερ που υπέκλεψαν εσωτερικά έγγραφα από την ομάδα του Γάλλου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρον δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Ολάντ.


«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν αυτοί οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς αυτό έχει γίνει και αλλού. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, έπειτα από επίσκεψη στην έκθεση «Θησαυροί του Ισλάμ στην Αφρική», στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου (Ima) στο Παρίσι, έχοντας στο πλευρό του τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ Στ’ και τον πρόεδρο του Ima Ζακ Λανγκ.


«Εάν υπήρξε πραγματικά συγκεκριμένος αριθμός παρεμβολών ή λήψεων, θα υπάρξουν και διαδικασίες που θα εφαρμοστούν» τόνισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


«Πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες», συμπλήρωσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας ότι οι κρατικές αρχές είχαν επίσης κινητοποιηθεί, προτού γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις.


«Από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, ότι υπάρχουν απειλές, βρισκόμασταν σε πολύ μεγάλη επιφυλακή», σημείωσε ο ίδιος.


Αντίθετα, πάντως, με την ομάδα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν, ο Ολάντ δεν διακρίνει σε αυτές τις διαδικτυακές επιθέσεις μια απόπειρα «αποσταθεροποίησης». «Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο», ανέφερε.

Ετικέτες: 


2017