Πολιτική

Η ΝΔ αντιδρά για την κατάργηση έπαρσης σημαίας και εθνικού ύμνου στα σχολεία

Η ΝΔ αντιδρά για την κατάργηση έπαρσης σημαίας και εθνικού ύμνου στα σχολεία
«Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο, καταργείς την έπαρση της σημαίας" σχολιάζει ο Κουμουτσάκος.

Την αντίδραση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση το υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν ο εθνικός ύμνος και η έπαρση σημαίας από τα δημοτικά σχολεία.

«Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο, καταργείς την έπαρση της σημαίας. Έτσι, για ιδεολογικό "ξεκάρφωμα"» σχολίασε με μήνυμα του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Σε γνωρίζω από την κόψη»: Στις 4/8/1865 καθιερώνονται ως Εθνικός Ύμνος οι 2 πρώτες στροφές του ‘’Ύμνου εις την Ελευθερία’’ του Δ. Σολωμού. Αλλά όπως γράφει η ‘’Καθημερινή’’, το Υπ. Παιδείας αποφάσισε ότι οι μαθητές δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην έπαρση της σημαίας!» αναφέρει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η κατάργηση ουσιαστικά της τελετής έπαρσης της σημαίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες…» σημείωσε στο Twitter ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Καθημερινή ,ετά την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή των σημαιοφόρων, η έπαρση της σημαίας παράλληλα με ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές δεν περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments