Διεθνή

9/11: Αυτή είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)

9/11: Αυτή είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου (pics)
Η 9/11 ή αλλιώς η 11η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο. Τότε, όλοι "πάγωσαν" βλέποντας τα αεροπλάνα να εισβάλλουν στους Δίδυμους Πύργους, με τη θέαση της ίδιας εικόνας ξανά και ξανά να προκαλεί ρίγη.

Ο Άαρον ΜακΛέιμπ θα είναι ένας από τους ανθρώπους που θα έχει αυτή τη μέρα χαραγμένη επάνω του για πάντα, καθώς ήταν εκείνος που αποτύπωσε στο φιλμ του μία από τις εμβληματικότερες φωτογραφίας της 9/11.

Ο 20χρονος τότε Άαρον φωτογράφισε, όχι μόνο τους μαύρους πυκνούς καπνούς από τους Δίδυμους Πύργους, αλλά την τελευταία διαδρομή του πυροσβεστικού Ladder 118. Οι έξι πυροσβέστες του Ladder 118 δεν τα κατάφεραν…

«Όταν είδα τα πυροσβεστικά οχήματα να περνούν την γέφυρα, έπρεπε απλώς να αρχίζω να φωτογραφίζω, χωρίς να καταλαβαίνω πως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν», δήλωσε στο Daily News.

Ο ΜακΛέιμπ, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος που μεγάλωσε θέλοντας να γίνει πυροσβέστης, μιλώντας για τη φωτογραφία αναφέρει πως δεν είχε ιδέα ότι γινόταν μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Η εικόνα του έγινε σαφέστερη όταν είδε και το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει στον Νότιο Πύργο.

«Τότε κατανοήσαμε πως πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Η λέξη από “Τ”(τρομοκρατία) δεν ήταν στα χείλη όλων, αλλά ήταν κατανοητό ότι κάτι σκόπιμο γινόταν.

«Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε το ξέσπασμα της φωτιάς ή το τρίξιμο των κτιρίων. Το μόνο που μπορούσαμε να ακούσουμε ήταν οι σειρήνες των πυροσβεστικών να διασχίζουν τη γέφυρα», λέει ο Ααρον.

Περίπου μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, πήγε στην πυροσβεστική με τις φωτογραφίες του. Στη φωτογραφία, οι αριθμοί ήταν κρυμμένοι, ωστόσο, με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού όλα αποκαλύφθηκαν.

«Δείχνει τον ηρωισμό αυτών των παιδιών», υποστηρίζει ο ΜακΛέιμπ. «Ήξεραν τι έκαναν και θα συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο», συμπληρώνει.

Η εικόνα, λίγες ημέρες μετά, ήταν εξώφυλλο στη Daily News, μαζί με φωτογραφίες των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments