Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Μάριο Ντράγκι: Το 2018 τα stress test των ελληνικών τραπεζών
Μάριο Ντράγκι: Το 2018 τα stress test των ελληνικών τραπεζών | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:17 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:17

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, ανέφερε ότι εντός του υφισταμένου χρονοδιαγράμματος θα διεξαχθούν τα stress test των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή "έγκαιρα το επόμενο έτος".

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μάριο Ντάγκι συμπλήρωσε πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός θα λάβει την απόφαση σε πλήρη ανεξαρτησία, σχετικά με την ακριβή χρονική τοποθέτηση των τεστ αντοχής και έχει στείλει και ενημερωτική επιστολή στο ΔΝΤ για το θέμα αυτό. 

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, σχετικά με το αίτημα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Κεντρικός Τραπεζίτης είπε πως η ΕΚΤ πρέπει να κάνει έλεγχο της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αφού όμως υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα των μέτρων που προτίθεται να λάβει το Eurogroup για τη βιωσιμότητα του. 

Ολοκληρώνοντας, ο Μάριο Ντράγκι είπε πως θα ληφθούν υπόψη οι εξωτερικοί κίνδυνοι που υπάρχουν (για την οικονομία της Ελλάδας) και πως το ΔΣ της ΕΚΤ θα λάβει την απόφαση του όταν έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ετικέτες: 


2017