Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Επεισόδια έξω από τη Βουλή μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και εργαζομένων για ένα πανό (pics & vids)

ΠΟΕΔΗΝ: Επεισόδια έξω από τη Βουλή μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και εργαζομένων για ένα πανό (pics & vids)
Ένταση επικράτησε στη Βουλή νωρίτερα, όταν οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να σηκώσουν πανό που έγραφε «3 λαλούν και 2 χορεύουν» και απεικόνιζε τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επίμαχο πανό της ΠΟΕΔΗΝ εκτός από τον πρωθυπουργό έδειχνε ακόμα τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Καρανίκα να παίζουν φλογέρα και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να χορεύουν.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μελη της ΠΟΕΔΗν επιχείρησαν θέλησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κρεμάσουν το επίμαχο πανό. Ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αρνήθηκαν με αποτέλσμα να ξεκινοήσουν επεισόδια μικρής έντασης.

Νωρίτερα, η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ είχε φτάσει κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου στη διασταύρωση της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, όπου και η ΕΛ.ΑΣ. έχει κλείσει το δρόμο. 

Με σύνθημα «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει μέσω των πανό της επίθεση τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «Μαυρογιαλούρο» και αναφέρει ότι δεν έχει φιλότιμο.

Στην κινητοποίηση έχει επιστρατευθεί και ένα φορτηγό γεμάτο πλακάτ με συνθήματα διαμαρτυρίας ενώ νωρίτερα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έκαψαν και έσκισαν τα φύλλα αξιολόγησης.

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της κινητοποίησης των εργαζομμένων στον τομέα της Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 8 π.μ. έξω από τα νοσοκομεία Παίδων ενώ ακολούθησε η πορεία προς τη Βουλή αφού πρώτα έκανε στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή. Στη συνέχεια η πορεία αναμένεται να κατευθυνθεί το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., αλλά και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments