Τεχνολογία

ΗΠΑ για WannaCry: Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση

ΗΠΑ για WannaCry: Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση
Η Βόρεια Κορέα "ευθύνεται άμεσα" για την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry, υποστηρίζει σε άρθρο του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry, υποστηρίζει σε άρθρο του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

Η κυβερνοεπίθεση, προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα φέτος. 

"Η επίθεση ήταν εκτεταμένη, κόστισε δισεκατομμύρια και η Βόρεια Κορέα ευθυνόταν άμεσα" για αυτήν, έγραψε ο Τομ Μπόσερτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφαλείας, στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal στο Διαδίκτυο.

Ο Μπόσερτ διεμήνυσε ότι οποιοσδήποτε βλάπτει τις ΗΠΑ θα λογοδοτήσει, πάντως δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ουάσινγκτον εναντίον της Πιονγιάνγκ, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της άσκησης "της μέγιστης πίεσης".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments