Διεθνή

Ρωσία: Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι σε διαδήλωση κατά του Πούτιν (pics)

Ρωσία: Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι σε διαδήλωση κατά του Πούτιν (pics)
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι τέθηκε υπό κράτηση σήμερα στη Μόσχα, λίγη ώρα αφότου έφθασε σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη σήμερα στη Μόσχα από την αστυνομία.

Χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία διαδήλωσαν, έπειτα από έκκλησή του, για να καταγγείλουν την «απάτη» των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.

«Με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην Τβερσκάγια. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ενώ πολλές χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν σε όλη τη Ρωσία κατά του ρώσου προέδρου.

Μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας. Η αστυνομία ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες για παραβίαση των νόμων για τις διαδηλώσεις. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει για το αδίκημα είναι φυλάκιση 30 ημερών.

Ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν σήμερα σε διαδηλώσεις σ’ όλη τη Ρωσία –μερικοί φωνάζοντας «Ο Πούτιν είναι κλέφτης»– ήταν μικρότεροι απ’ ό,τι σε προηγούμενες διαδηλώσεις που είχε οργανώσει ο Ναβάλνι, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων του Ρόιτερ, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να μην έχει πια το momentum.

Σήμερα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας σχεδόν 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου (1.000 σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και αρκετές εκατοντάδες σύμφωνα με το Ρόιτερ), αγνοώντας τους αστυνομικούς που τους ζητούσαν από τα μεγάφωνα να διαλυθούν. Γύρω στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές είχαν διαλυθεί και δεν ήταν πια περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς τους διαδηλωτές που συνόδευαν τον Ναβάλνι μέχρι τη σύλληψή του, από τους καταναλωτές που έκαναν τα ψώνια τους και τους τουρίστες στην οδό Τβερσκάγια.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερ άκουσε δύο αμερικανούς τουρίστες να ρωτούν «μήπως θα έρθει ο Πούτιν στην παρέλαση». Λίγα μέτρα από το σημείο όπου ο Ναβάλνι συλλαμβανόταν, ένας ξεναγός αφηγούνταν σε ομάδα τουριστών την ιστορία ενος προεπαναστατικού μεγάρου.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης για να διαμαρτυρηθούν στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, στο Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments