Διεθνή

Τσεχία: Θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις

Τσεχία: Θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τα τρία κόμματα που ενδέχεται να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνησή του, καθώς με την επανεκλογή του προέδρου Μίλος Ζέμαν εξασφάλισε περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις.

Ο Αντρέι Μπάμπις προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Τσεχία από τον περσινό Οκτώβριο που κέρδισε τις εκλογές.

Τότε το κίνημά του ANO ("Ναι" στα τσέχικα) εξασφάλισε 78 έδρες σε σύνολο 200. Στο κοινοβούλιο της Τσεχίας μπήκαν άλλα οκτώ κόμματα που όμως αρνήθηκαν αυτόν τον μήνα να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, επικαλούμενα κυρίως την κατηγορία που τον βαρύνει ότι έλαβε παράνομα ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. 

Ο Μπάμπις, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχική Δημοκρατία, κατηγορείται ότι έλαβε παράνομα επιδότηση από την ΕΕ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μια δεκαετία, αποκρύπτοντας ότι ήταν ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος και ενός συνεδριακού κέντρου, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD), οι Κομμουνιστές και το ακροδεξιό και αντιευρωπαϊκό κόμμα SPD έχουν δηλώσει ότι μπορεί να μετάσχουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Μπάμπις ANO ή να το υποστηρίζουν εκτός κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments