Οικονομία

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street – Άλμα άνω των 300 μονάδων για τον Dow

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street – Άλμα άνω των 300 μονάδων για τον Dow
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η Fed φαίνεται ότι καθησύχασε τους επενδυτές αναφορικά με τον αριθμό των αυξήσεων των επιτοκίων φέτος.

Κέρδη στη Wall Street – Άνω των 300 μονάδων ο Dow Jones.

Η κεντρική τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεσή της στο Κογκρέσο δεν δείχνει να ανησυχεί πάρα πολύ για ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει περισσότερες από τις τρεις αναμενόμενες αυξήσεις το 2018. 

Σε ανάλογο κλίμα, και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν στο Bloomberg, ο οποίος εκτίμησε πως η αύξηση των μισθών δεν είναι απαραίτητο να πυροδοτήσει μια αύξηση στον συνολικό πληθωρισμό.Ο Dow Jones κέρδισε 348,61 μονάδες ή 1,4% κλείνοντας στις 25.311,09 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 43,44 μονάδες ή 1,61% στις 2.747,4 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 127,30 μονάδες ή 1,77%, κλείνοντας στις 7.337,39 μονάδες, με τις μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να καταγράφουν όλες κέρδη.

Αν και στην αρχή της συνεδρίασης Dow και S&P 500 όδευαν σε κλείσιμο με εβδομαδιαίες απώλειες 1%, τελικά κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη 0,4% και 0,6% αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 1,4%.

Σημειώνεται πως η εβδομάδα είχε χαρακτηριστεί από μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και για το ενδεχόμενο η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων να οδηγήσει τη Fed σε αύξηση των επιτοκίων με πιο γρήγορο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments