Πολιτική

Στο “παιχνίδι” της έντασης τουρκικός Τύπος και πολιτικοί σύμμαχοι του Ερντογάν

Στο “παιχνίδι” της έντασης τουρκικός Τύπος και πολιτικοί σύμμαχοι του Ερντογάν
Γιλντιρίμ, τουρκικά ΜΜΕ και σύμβουλοι του Ερντογάν επιμένουν να κλιμακώνουν την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

«Τι Αφρίν, τι Αθήνα», γράφει στο πρωτοσέλιδο της Gunes, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον προσκήνιο της σύλληψης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

 Η εφημερίδα παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα ως άντρο τρομοκρατών, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για έναν από τους 9 που συνελήφθησαν στην Αθήνα λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη να μην εκδοθεί ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής. Με αφορμή αυτό, η Gunes περιγράφει τη χώρα μας ως εκπαιδευτικό κέντρο και σταυροδρόμι τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι 9 που συνελήφθησαν στην Αθήνα σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ερντογάν. 

Ο προκλητικός σύμβουλος του Ερντογάν

«Όχι μόνο ο 6ος αλλά και ο 66ος στόλος του αμερικανικού ναυτικού να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία», δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.

«Ας βγει, ας κοπιάσει, εμάς ούτε ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος, τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ειρωνείες Γιλντιρίμ

Στο ίδιο μοτίβο και ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίο με εμφανή ειρωνική διάθεση σχολίασε το γεγονός πως η Ελλάδα έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή «εξυπνάδες της Αθήνας». 

Εξαπολύοντας σφοδρά πυρά προς την Αθήνα σημείωσε πως «το έχουν κάνει συνήθειο» αναφερόμενος στην απόφαση της Αθήνας να θέσει το θέμα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επεσήμανε με νόημα πως οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν θα προχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν από τέτοιες ενέργειες. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του καψίματος της ελληνικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια απαράδεκτη υπογραμμίζοντας πως «τέτοιες προβοκάτσιες δεν βοηθούν την πολιτική μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις στο Αιγαίο». 

Είχε προηγηθεί η απίθανη κυριολεκτικά ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία ζητούσε συλλήψεις για το κάψιμο της σημαίας. 

Μεταξύ άλλων το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments