Πολιτική

To μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 21η Απριλίου

To μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 21η Απριλίου
Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«51 χρόνια μετά, κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τη βαρβαρότητα, το σκοτάδι και τα εγκλήματα του καθεστώτος της 21ης Απριλίου». Αυτό υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και τονίζει ότι "51 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία, Ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία. Θυμόμαστε και τιμούμε όσους και όσες αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι ανώτερες αξίες και ιδανικά".

Σημειώνει ότι "στις μέρες μας, όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, το μίσος για τη Δημοκρατία, είναι αναγκαία όσο ποτέ η διαρκής πάλη για την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

"Ιδιαίτερα στη χώρα μας", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, "όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, ποντάροντας στη λήθη και βασιζόμενοι στα πιο ταπεινά ένστικτα, η μνήμη της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά τη σκοτεινή περίοδο της επταετίας, αποτελεί καθήκον και πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλέξης Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας την ασφυκτική επιτροπείαFAZ: Οι Έλληνες σε περιβάλλον εξαθλίωσης – Άρθρο κόλαφος για τον ΤσίπραΚομισιόν: Εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματοςΘετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία – Τα βλέμματα στο χρέος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play