Διεθνή

Ο Πούτιν “κάρφωσε” τον Τραμπ για τις δυσκολίες συνάντησης

Ο Πούτιν “κάρφωσε” τον Τραμπ για τις δυσκολίες συνάντησης
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για πολιτικές κόντρες στις ΗΠΑ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν σήμερα, απέδωσε στις πολιτικές κόντρες στις ΗΠΑ τις δυσκολίες στη διοργάνωση της συνάντησης με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντώνταν σύντομα. Αλλά έκτοτε η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα κλιμακώθηκε περαιτέρω εξαιτίας της κρίσης στη Συρία και της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Ο Πούτιν είπε τον περασμένο μήνα ότι η προταθείσα διάσκεψη προσέκρουσε σε προβλήματα και η διοργάνωσή της δεν ήταν εφικτή προς το παρόν.

Ερωτηθείς από τον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης, ο ίδιος απάντησε: “Θα πρέπει να ρωτήσετε τους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη μου είναι το αποτέλεσμα της σκληρής εγχώριας πολιτικής διαμάχης στις ΗΠΑ”.

Ο Πούτιν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ORF ενόψει της επίσκεψής του αύριο Τρίτη στην Αυστρία, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Ο Τραμπ δέχεται πιέσεις από την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και για το αν υπήρξε προεκλογική συμπαιγνία με τον Τραμπ, κάτι το οποίο διαψεύδει τόσο ο ίδιος όσο και η Μόσχα.

“Σε μια από τις τελευταίες συζητήσεις μας, ο Ντόναλντ εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο μιας νέας κούρσας εξοπλισμών. Συμφωνώ μαζί του απολύτως”, είπε ο Πούτιν σε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξής του ενόψει της προβολής ολόκληρης, αργότερα σήμερα.

Πέραν της αναφοράς του στην απόσυρση των ΗΠΑ, το 2002, από τη συνθήκη για την απαγόρευση των αντιβαλλιστικών συστημάτων, ο Πούτιν δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Μια εξίσου ασαφή αναφορά στο ζήτημα είχε κάνει και ο Τραμπ τον Απρίλιο λέγοντας “Σταματείστε την κούρσα των εξοπλισμών;”, με tweet του στο οποίο ανέφερε επίσης και την παροχή “βοήθειας” προς τη ρωσική οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments