Πολιτική

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση επιμόρφωσης «Τοπικών Αστυνόμων»

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση επιμόρφωσης «Τοπικών Αστυνόμων»
Ολοκλήρωση εκπαιδευτικής επιμόρφωσης «Τοπικών Αστυνόμων» και απονομή πιστοποιητικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης», με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση διήμερης εκπαιδευτικής επιμόρφωσης (45) «Τοπικών Αστυνόμων» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, στις Αχαρνές και η θεματολογία της εκπαίδευσης περιελάμβανε σειρά ειδικότερων θεμάτων, όπως:

  • το έργο και η αποστολή του Τοπικού Αστυνόμου,
  • η παραβατική συμπεριφορά και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών του δήμου ή της κοινότητας,
  • η αντιμετώπιση ευάλωτων ομάδων – ρατσισμός – ξενοφοβία,
  • η αστυνομική δεοντολογία, και
  • η εικόνα του αστυνομικού προς τον πολίτη. Αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την έννομη τάξη και την Αστυνομία

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν στους (45) Τοπικούς Αστυνόμους πιστοποιητικά εκπαίδευσης και κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν τόσο ο Γενικός Γραμματέας

Συντονισμού, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Στους χαιρετισμούς αυτούς επισημάνθηκε η σημαντική αποδοχή του θεσμού από τις τοπικές κοινωνίες και η επίδραση που έχει η καθημερινή παρουσία και δράση των Τοπικών Αστυνόμων στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και στη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Παράλληλα εκφράστηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους η ευαρέσκεια για το έργο που επιτελούν και η προτροπή να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προστατεύοντας και υπηρετώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα:

Ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Γενικής Αστυνόμευσης, Ταξίαρχος Παύλος Δασκαλάκης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Νικόλαος Σκαρτσής, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Α/Δ Σοφία Λαμπροπούλου, καθώς και άλλοι Αξιωματικοί.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ενεργοποιήθηκε από το Μάρτιο του 2017 και εντάχθηκε στο βασικό περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, με την προοπτική να αποτελέσει βασικό παράγοντα αναβάθμισης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ελληνική Περιφέρεια.

Σήμερα ο θεσμός λειτουργεί συνολικά σε (45) τοπικές κοινότητες (26) Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, έλαβε μια σπουδαία πρωτοβουλία: να ενεργοποιήσει και να στηρίξει το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες και στους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας, ενεργοποιήσαμε και τον Τοπικό Αστυνόμο.

Και όπως έχει αποδειχτεί τους τελευταίους αυτούς 15 μήνες, ο νέος θεσμός αγκαλιάστηκε από τους πολίτες των απομακρυσμένων περιφερειών της χώρας μας, στις οποίες εφαρμόστηκε σε πρώτο στάδιο.

Αναμφισβήτητα, η σύμπραξη και η συνέργεια με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παίζει καθοριστικό ρόλο, και αυτό φαίνεται στη στήριξη του νέου θεσμού από πλευράς τους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που δεν καλύπτει κάποια υποτιθέμενα κενά της αντεγκληματικής μας πολιτικής. Απεναντίας, αλληλοσυμπληρώνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων της ηγεσίας μας, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και οι περιπολίες με ποδήλατα, δράσεις που επίσης έχουν αγκαλιαστεί από το κοινωνικό σύνολο.

Θέλω να συγχαρώ τους 45 Αστυνομικούς που έχουμε σήμερα εδώ κοντά μας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, και θα αναλάβουν σύντομα τα καθήκοντά τους.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη, υγεία, και σας παροτρύνω να αποδεικνύετε καθημερινά στο κοινωνικό σύνολο τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά σας πάνω από όλα, που είμαι σίγουρος ότι διαθέτετε.

Κοιτάξτε, ιδίως στα μικρά χωριά και τις μικρές πόλεις της περιφέρειας, των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, που δε μπορούν να μετακινούνται εύκολα, σας έχουν πολύ ανάγκη. Η παρουσία σας τους δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας και ασφάλειας.

Είστε οι άνθρωποί τους, οι δικοί τους άνθρωποι. Με ανθρωπιά, σεβασμό και ευαισθησία, απέναντι στους συνανθρώπους μας, πέρα από τα αμιγώς υπηρεσιακά καθήκοντα, πιστεύω ότι και εμείς οι ίδιοι γινόμαστε καλύτεροι μέσα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια ακόμη μία φορά σε όλους σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments