Οικονομία

Moody’s: Δυνατότητα αναβάθμισης για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας

Moody’s: Δυνατότητα αναβάθμισης για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας
Η ανώτατη αντιπρόεδρος της Moody's τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η ανώτατη αντιπρόεδρος της Moody’s και επικεφαλής αναλύτρια για την Ελλάδα, Κάθριν Μουελμπρόνερ, επισήμανε στο insider.gr, ότι «η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω, εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων μετά τη λήξη του προγράμματος και εφόσον έχουν -ή θεωρηθεί ότι θα έχουν- ισχυρότερη επίδραση στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη μείωση του δείκτη δημόσιου χρέους».

Ερωτηθείσα γιατί η Moody’s δεν προχώρησε σε αναβάθμιση της Ελλάδας μετά τη συμφωνία για το χρέος, η ίδια εξηγεί ότι «η προοπτική αξιολόγησης της χώρας είναι θετική και αντανακλά την πιθανότητα περαιτέρω θετικών εξελίξεων, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής». Με αυτόν τον τρόπο σημειώνει θα επιτευχθούν βιώσιμοι και ισχυρότεροι από το αναμενόμενο ρυθμοί ανάπτυξης, καθώς και ταχύτερη μείωση του δείκτη δημόσιου χρέους από αυτή που αναμένεται.

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί η χώρα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα (investment grade) όσο βρίσκονται σε ισχύ τα capital controls, η ανώτατη αντιπρόεδρος της Moody’s διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στα capital controls και την επενδυτική βαθμίδα», τονίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σήμερα στην κατηγορία «Β», το οποίο σημαίνει ότι για την ώρα βρίσκεται «αρκετά μακριά από την επενδυτική βαθμίδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments