Πολιτική

Μπαλάφας: Η χώρα προχωράει προς τα εμπρός

Μπαλάφας: Η χώρα προχωράει προς τα εμπρός
Ο Γιάννης Μπαλάφας τόνισε, πως έρχεται το τέλος του τριετούς προγράμματος.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας στον τηλεοπτικό σταθμό “Νέο Κανάλι” επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ένα αίτημα και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε και αυτό που βγαίνει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι ότι η χώρα προχωράει προς τα εμπρός, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι για 4ο μνημόνιο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα καταλαβαίνουν ότι έρχεται το τέλος του τριετούς προγράμματος και προσπαθούν να απαξιώσουν το γεγονός αυτό».

«Αναλάβαμε την κυβέρνηση επειδή η κατάσταση στη χώρα μας ήταν τραγική και ο κόσμος είχε απορρίψει το προηγούμενο πολιτικό σύστημα και αναγκαστήκαμε να δεχθούμε ένα τριετές πρόγραμμα, μετά από τον εκβιασμό που μας έγινε για GREXIT» εξήγησε ο κ. Μπαλάφας, επισημαίνοντας «Μετά την έξοδο μας από το μνημόνιο στις 20 Αυγούστου, η εποπτεία που θα έχουμε δεν θα έχει καμία σχέση με τις αξιολογήσεις εντός μνημονίου και τα προαπαιτούμενα που μας έθεταν. Αυτή η διαδικασία δεν θα υπάρχει πια».

Ακόμη ο κ. Μπαλάφας σημείωσε: «Κάθε χώρα που βγαίνει από μνημόνιο μπαίνει σε μια παρακολούθηση. Έχοντας υπογράψει κάποια μέτρα κάτω από την απαίτηση του ΔΝΤ, όπως συνέβη με τις συντάξεις, θα πρέπει να είμαστε σε συνεννόηση με τους δανειστές για τις όποιες αλλαγές».

Παράλληλα ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Προχωρήσαμε σε μέτρα όπως η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται αυξημένες προσφυγικές ροές, δρομολόγηση της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση κατώτατου μισθού, φοροελαφρύνσεις κλπ. Ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Γιούνκερ μιλάνε για καθαρή έξοδο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments