Διεθνή

Τραμπ: Μεταβαίνει στο Οχάιο ενώ η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται

Τραμπ: Μεταβαίνει στο Οχάιο ενώ η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στις ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, ενώ την ίδια στιγμή ο Τραμπ μεταβαίνει στο Οχάιο.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στις ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, ενώ η σφοδρότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης για την διεκδίκηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μεταφέρεται αύριο στο Οχάιο.

Οι πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην πρωτεύουσα της αναφερόμενης αμερικανικής πολιτείας (Κολόμπους) λαμβάνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και της Νάνσι Πελόζι, η οποία ηγείται της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Σε επίπεδο ψηφοφόρων στο Οχάιο, διαμορφώνεται μία διαχωριστική γραμμή, μεταξύ των ψηφοφόρων στις αγροτικές περιοχές που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ από την άλλη μεριά, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων φαίνεται να απωθούνται πολιτικά από την παρουσία του στην ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων. Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να επισκεφτεί το Οχάιο, δίνοντας πολιτική βαρύτητα στην υποστήριξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Τρόι Μπέιλντερσον.

Από την άλλη μεριά, οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων στην ίδια πολιτεία, θα προσπαθήσουν να υπερτονίσουν την σχέση του υποψηφίου των Δημοκρατικών Ντάνι Ο’ Κόνορ με την Πελόζι, στην οποία αρέσκονται ν’ ασκούν δριμεία κριτική, για την φιλελεύθερη στάση της.

Το κλίμα κομματικής πόλωσης, έχει κλιμακώσει το πολιτικό ενδιαφέρον για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων, ιδιαίτερα κατά τον τελευταίο μήνα.

Πρόκειται για την τελευταία τοπική εκλογή αναφορικά με την Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, η οποία εκτιμάται ότι σε μία σημαντική διάσταση, θα προδιαγράψει την πολιτική δυναμική των Δημοκρατικών για τις εκλογές του φθινοπώρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του, θα ταξιδέψει αύριο στην 12η Εκλογική Περιφέρεια του Κογκρέσου, προκειμένου να λάβει μέρος σε προεκλογική εκδήλωση υποστηρίζοντας τον Μπέιλντερσον, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Ρεπουμπλικάνων, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων μειώνεται. Οι εθνικές οργανώσεις υποστήριξης των Ρεπουμπλικάνων, έχουν διαθέσει ποσά 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τηλεοπτικές διαφημίσεις προκειμένου να βοηθήσουν τον υποψήφιο του κόμματος.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις, τόσο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όσο και του γιου του προέδρου Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι θορυβημένοι από την ήττα που υπέστησαν στην Πενσιλβάνια τον Μάρτιο, ανησυχούν ακόμη για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία κινητοποιημένη βάση ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, που θα μπορέσει να κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων που ψηφίζουν ανεξάρτητους υποψηφίους στα αστικά κέντρα. Ο Ο’ Κόνορ επίσης, προηγείται στην συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την υποστήριξη της προεκλογικής του εκστρατείας, θέτοντας σε κίνδυνο την επικράτηση του Μπέιλντερσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments