Οικονομία

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Πότε και πώς θα χορηγηθεί

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Πότε και πώς θα χορηγηθεί
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Σε ισχύ όπως όλα δείχνουν, το μέτρο οικονομικής στήριξης - "Ανοίγει" το ΚΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Σε νέες εξαγγελίες για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος, που αναμένεται να έχει τη μορφή υπεραπόδοσης πλεονάσματος, προχώρησαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «…δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, 750 εκατ. ευρώ από το 2019, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί…».

«Οι αναλυτικές ανακοινώσεις -συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, ωστόσο το θέμα συζητείται από το οικονομικό επιτελείο, ώστε να κατανεμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει υπερπλεόνασμα για το 2018, που σημαίνει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη διανομή του, όπως έγινε το 2016 και το 2017…»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στην «…ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης των αναδιανεμητικών πολιτικών στην οικονομία…», μέσω -μεταξύ άλλων- Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και κοινωνικού μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωνε ότι η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που »μεταφράστηκε» σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους.

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, με τη σειρά του, είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρχει πάλι σχετική πρόβλεψη, με βάση τα πρώτα 700 εκατ. ευρώ που θα μπουν στον προϋπολογισμό.

Περισσότερα